Netflix presenteert na 7 jaar de eerste spraakmakende trailer voor 'Spellbound'

Netflix presenteert na 7 jaar de eerste spraakmakende trailer voor 'Spellbound'

"Mijn ouders zijn monsters. Wat is er nog meer nieuw?"

Vandaag heeft Netflix de langverwachte en spraakmakende trailer van Rachel Zegler's animatiedebuut Spellbound online gezet.

Spraakmakend heeft in dit geval geen betrekking op het verhaal van de film, maar op de tijd die fans hebben moeten wachten op de release en iemand die een "visionair" wordt genoemd in de trailer.

Laten we bij het begin beginnen
Spellbound werd voor het eerst aangekondigd in juli 2017 onder een andere titel, Split. De distributie door Paramount Pictures werd aanvankelijk gepland voor 2019, maar deze releasedatum werd verschoven.

In 2019 kreeg Spellbound, toentertijd Split weer een nieuwe titel, The Unbreakable Spell en in 2020 gingen de rechten van Spellbound naar Apple TV+.

Eindelijk, na zeven jaar
Netflix nam in oktober 2023 de rechten over en na Zeglers casting in april 2022, tekenden de rest van de stemmencast en krijgen we nu na, maar liefst zeven jaar, een releasedatum.




De langdurige periode van wachten was echter niet het enige punt waarom de trailer en animatiefilm zo spraakmakend zijn bij de fans.

De "visonair"
Fans zijn woedend op John Lassetter's prominente rol als producent van de aankomende Netflix-film en al helemaal dat hij gepromoot wordt als "visonair".

Lassetter, de mede oprichter van Pixar, werd beschuldigd van seksueel wangedrag en In 2017 nam Lassetter ontslag bij Pixar na grensoverschrijdend gedrag. Lees hier meer over zijn ontslag.

Verschillende projecten
In 2019 ging hij bij Skydance Media aan de slag als hoofd Animatie en heeft hij aan verschillende projecten gewerkt, waaronder Luck uit 2022.

Spellbound markeert de tweede animatiefilm van John Lassetter-geleide Skydance Animation en hij zal samen met David Ellison, Dana Goldberg en Bruce Anderson de animatiefilm produceren.

Monsters
De nieuwe animatiefilm wordt geregisseerd door Vicky Jenson en gaat over prinses Ellian (Zegler) van het koninkrijk Lumbria, die de betovering moet verbreken die haar ouders (Nicole Kidman en Javier Bardem) in monsters veranderde.



Spellbound is vanaf 22 november exclusief te streamen via Netflix.

NieuwsFilm