Marvel Studios wilde Robert Downey Jr. al eerder als Doctor Doom

Marvel Studios wilde Robert Downey Jr. al eerder als Doctor Doom

De acteur werd tijdens San Diego Comic-Con aangekondigd voor de volgende twee 'Avengers'-films.

Het was groot nieuws afgelopen weekend: Robert Downey Jr. keert terug naar het Marvel Cinematic Universe in de volgende twee Avengers-films.

Het verraste echter velen om te horen dat hij niet Tony Stark zal spelen, maar Doctor Doom. Dat is een van de grootste slechteriken in de stripboeken van Marvel en een regelmatige vijand van de Fantastic Four.

Niet nieuw
Maar het is blijkbaar niet de eerste keer dat Downey de kans heeft gekregen om Doom te spelen. Vorig jaar onthulde Jon Favreau tijdens een interview namelijk dat de allereerste ontmoeting tussen Downey en Marvel-baas Kevin Feige ook over die rol ging.

Dat was voor Fantastic Four uit 2005, drie jaar vóór Iron Man. "Ik herinner me [dat] jij hem al had ontmoet voor Doctor Doom," zo zei Favreau tegen Feige. Hoewel Downey de rol niet kreeg, zorgde de ontmoeting ervoor dat Feige hem al kende voor Tony Stark.

Doctor Doom
Doom werd uiteindelijk gespeeld door Julian McMahon, en later in 2015 door Toby Kebbell. In 2026 en 2027 zal Downey dus toch in het harnas kruipen van de slechterik voor Avengers: Doomsday en Avengers: Secret Wars.



NieuwsFilm

meest populair