Ridley Scott over epische 'Gladiator 2': "De grootste actiescène van mijn carrière"

Ridley Scott over epische 'Gladiator 2': "De grootste actiescène van mijn carrière"

Volgens de regisseur staat ons iets heel moois te wachten.

Ridley Scott heeft al heel wat moois gemaakt, maar een van zijn beste werken blijft ongetwijfeld Gladiator. Hier komt nu een vervolg op en volgens de regisseur zit hier de grootste actiescène in van zijn carrière.

Nog niet zo heel lang geleden verscheen de trailer van Gladiator 2, waarin de hoofdrollen deze keer zijn weggelegd voor Paul Mescal, Pedro Pascal en Denzel Washington. Toch was lang niet iedereen overtuigd door de trailer en kreeg deze veel kritiek.

Veelbelovend
Toch zegt Scott dat ons iets heel moois staat te wachten. De filmmaker maakte al eerder indrukwekkende vechtscènes van een epische schaal. Denk bijvoorbeeld maar aan het Battle of Kerak in Kingdom of Heaven en het Battle of Austerlitz in Napoleon.

De regisseur belooft hier nu nog een schepje bovenop te doen: "De film opent met de grootste actiescène is die ik ooit heb gemaakt. Het is zelfs nog groter dan alles wat in 'Napoleon' voorkwam".

Meer
Verder laat Scott niet veel over de blockbuster los, maar wel het moment waarop een volwassen Lucius het opneemt tegen een neushoorn. Zo vervolgt de filmmaker: "AI, het hoort er vandaag de dag bij. We wilden de neushoorn zo realistisch mogelijk in beeld brengen, dus we hebben daar veel tijd en energie ingestoken".



NieuwsFilm

meest populair