De enorme salarissen van de Russo broers en Robert Downey Jr. voor de nieuwe 'Avengers'-films

De enorme salarissen van de Russo broers en Robert Downey Jr. voor de nieuwe 'Avengers'-films

De twee regisseurs krijgen al veel betaald, maar de hoofdrolspeler doet hier nog een schepje bovenop.

De hele filmwereld staat sinds een paar dagen op zijn kop, nu dat Robert Downey Jr. terugkeert in het MCU. De acteur zal deze keer geen superheld neerzetten, maar juist een 'super'schurk, namelijk Doctor Doom. Daarvoor krijgt hij wel een enorme smak geld.

Niet alleen Downey Jr. is weer terug. Ook het succesvolle regisseursduo, Anthony en Joe Russo, die hoge ogen wisten te gooien met Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame, zijn weer van de partij. Zij zullen wederom de regie op zich nemen.

Team
De Russo broertjes en Downey Jr. gaan werken aan de vijfde en zesde Avengers-films, die Avengers: Doomsday en Avengers: Secret Wars heten. Ondanks het feit dat enorm veel filmfanaten uitkijken naar de terugkeer van deze drie mannen, hebben ook sommige fans er hun bedenkingen bij.

Zo zijn er ook mensen die het vreemd vinden dat Downey Jr. de overstap maakt van de geliefde Iron Man naar een grote villain. Het lijkt er echter op dat Marvel denkt dat de terugkeer van deze drie filmtalenten het MCU een boost zal geven, aangezien superheldenfilms de laatste jaren minder scoren dan voorheen.

Salaris
Het schijnt dat de Russo's maar liefst 80 miljoen dollar krijgen voor het nieuwe Avengers-tweeluik. Daar bovendien komt ook nog eens een bonus op wanneer de films over 750 miljoen dollar gaan en wederom wanneer de magische grens van 1 miljard dollar wordt bereikt.



Dat niet alleen. De Russo's werken ook nog eens met Marvel met hun eigen studio, AGBO. Dit is tamelijk uniek, aangezien Marvel niet vaak samenwerkt met studio's en producenten buiten Marvel om. Ook hier gaan de Russo's aan verdienen.

Hoofdrolspeler
Downey krijgt ook weer flink betaald. Naar verluidt kreeg hij al tussen 500 en 600 miljoen dollar voor al zijn voorgaande Marvel-films, maar krijgt nu weer een behoorlijke smak geld. Hoeveel het precies is, is niet bekend, maar wel dat hij nog meer krijgt dan de Russo's.



De acteur heeft ook een bonusclausule laten opnemen in zijn contract, maar beschikt ook over een privé jet van Marvel, zijn eigen beveiligings-team en een luxueuze en privé trailerkamp, waar voor hem gezorgd wordt. Marvel zorgt er dus wel voor dat hun grote ster flink vertroeteld wordt.

NieuwsFilm

meest populair