Het grootste probleem met Robert Downey Jr. zijn terugkeer als Doctor Doom

Het grootste probleem met Robert Downey Jr. zijn terugkeer als Doctor Doom

De eerste reacties waren uitbundig, maar daarbuiten klinkt steeds meer gemor...

Marvel Studios heeft op de San Diego 'Comic Con' aangekondigd dat Iron Man-ster Robert Downey Jr. terugkeert naar het MCU als Doctor Victor von Doom in de aankomende twee 'Avengers'-films.

Het is een zet die weinigen zagen aankomen en nadat de opwinding in Hall H is geluwd, wordt het langzaam aan duidelijk dat niet iedereen meteen enthousiast wordt van deze grote wending in de Multiverse Saga, zo blijkt uit een analyse van ComicBook. Lees hieronder de vertaling:

Het evenwicht kwijt
Het grootste probleem met Downey Jr's terugkeer is het verschil tussen films en stripboeken. Stripboeken blijven altijd leuk entertainment, omdat ze vaak bizar en vergezocht zijn. De truc die verfilmingen moeten uithalen, is weten hoeveel pulp je naar het witte doek brengt en wat je achterlaat. Marvel Studios verliest die balans nu enorm. Gwyneth Paltrow begreep er al niets van en haar sentiment wordt gedeeld op social media.

Het is overduidelijk geworden door projecten als Doctor Strange in the Multiverse of Madness dat het gemiddelde publiek niet betrokken is bij multiverseverhalen. Zelfs wanneer ze de aanpak hanteren om nostalgische lagen toe te voegen, blijken ze een gemengde boel te zijn: ongebreideld fan-enthousiasme en hype wanneer de met cameo's gevulde evenementenfilms voor het eerst uitkomen, om daarna hun waarde als op zichzelf staande ervaringen te verliezen.

Release in 2026 en 2027
En nu gaat Marvel Studios zelfs zo ver om de originele held van hun franchise te hercasten als een slechterik. Het is een wending die geworteld is in het multiversale raamwerk waarbij Downey Jr. zoiets speelt als een What If...? demonische versie van Iron Man die van gedachten is gewisseld met Doctor Doom.


Maar hoeveel intriges er ook gecreëerd kunnen worden tussen hem en personages als Spider-Man, Hulk of Rhodey, het publiek zal in hun achterhoofd altijd blijven denken aan de geschiedenis van Iron Man waardoor het niet los kan worden gezien en de fans eerder een donkere versie van Tony Stark krijgen in plaats van een zelfstandige nieuwe schurk.

NieuwsFilm

meest populair