Het Marvel Cinematic Universe bereikt nieuw financieel megarecord

Het Marvel Cinematic Universe bereikt nieuw financieel megarecord

De filmfranchise schrijft geschiedenis met de hulp van hun nieuwste aanwinst

De wereld is nog lang niet klaar met superhelden, bewijst het nieuwe superrecord van Disney's Marvel Cinematic Universe.

De filmfranchise schrijft geschiedenis door de grens van 30 miljard dollar te overschrijden bij de wereldwijde box office. De mijlpaal werd aangekondigd onder leiding van studiochef Kevin Feige tijdens San Diego Comic-Con.

Nieuwste aanwinst
Met de hulp van Deadpool & Wolverine heeft het Marvel Cinematic Universe de cruciale mijlpaal bereikt. De nieuwste aanwinst bracht een grootse opbrengst van 96 miljoen dollar op de openingsdag in Noord-Amerika.

Dit is de grootste opbrengst ooit voor een R-rated release en om precies te zijn de zesde hoogste aller tijden.

Een plek
Terwijl andere franchises meer verdienden aan de verkoop van merchandise of detailhandel, heeft niets de MCU aan de box office overtroffen. Alleen Harry Potter en Star Wars kwamen in de buurt met elk ongeveer tien miljard dollar.



In Deadpool & Wolverine, geregisseerd door Shawn Levy, krijgt Deadpool door de Time Variance Authority een plek aangeboden in het Marvel Cinematic Universe, maar in plaats van die plek te accepteren rekruteert hij een variant van Wolverine om zijn universum te redden van de ondergang.

Nu te zien
Deadpool & Wolverine is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair