De beste zin in 'Twilight' is met dank aan Robert Pattinson

De beste zin in 'Twilight' is met dank aan Robert Pattinson

Volgens schrijver/regisseur Catherine Hardwicke koos de acteur de zin uit een lijst van opties.

Het fenomeen Twilight heeft in 16 jaar nauwelijks aan kracht verloren. De tienerreeks wordt nog steeds volop bekeken, en vorig jaar werd zelfs bekend dat er een TV-remake in de maak is.

Met zo'n bekendheid is het logisch dat veel zinnen uit de film legendarisch zijn geworden. En het beste voorbeeld is misschien wel de zin "Je kunt je maar beter goed vasthouden, spin-aapje," gesproken door Edward Cullen (Robert Pattinson).

Robert Pattinson
Volgens schrijver/regisseur Catherine Hardwicke kunnen we Pattinson zelf bedanken voor die zin. Hij koos hem namelijk zelf uit.

"Ik was bezorgd," zo vertelt ze. "Er waren zoveel scènes waarin [Pattinson en Kristen Stewart] alleen maar in elkaars ogen keken. (...) Ik dacht, man, ik kan maar beter een dialoog verzinnen."

Spin-aapje
Ze schreef een lijst van opties. "Ik overhandigde hem aan Rob en zei: 'Kijk of je een van deze mooi vindt,'" zo gaat Hardwicke verder. "'Als dat zo is, mag je ze zeggen.' En hij zei: 'Ik vind spin-aapje wel leuk.'"


Twilight zelf nog eens bekijken? Dat kan. De film met Pattinson en Stewart is momenteel via Netflix te zien, evenals de rest van de reeks.

NieuwsFilm

meest populair