Deze legendarische acteur was bijna Indiana Jones in 'Raiders of the Lost Ark'

Deze legendarische acteur was bijna Indiana Jones in 'Raiders of the Lost Ark'

Harrison Ford werd Indiana Jones nadat Tom Selleck de rol moest afwijzen vanwege zijn planning.

Sinds de release van Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark lijkt acteur Harrison Ford onvervangbaar als hoofdpersonage Indy. Toch had de film, en daarmee de gehele franchise, er totaal anders uit kunnen zien.

Het is haast onmogelijk om te bedenken dat de Indiana Jones-franchise niet werd geleid door Star Wars-acteur Harrison Ford. De filmfranchise, geregisseerd door Steven Spielberg, staat inmiddels bij veel filmliefhebbers in het geheugen gegraveerd.

George Lucas
Spielberg wilde van het begin af aan maar al te graag Harrison Ford casten als Indiana Jones. Producent George Lucas wilde echter niet dat de acteur te vaak in zijn producties voorkwam, gezien Ford ook al een prominente rol had in het Star Wars-universum.

Als het aan George Lucas had gelegen was de rol van Indiana Jones naar acteur Tom Selleck gegaan. De Amerikaanse acteur werd ook daadwerkelijk gecast, maar moest wegens zijn planning de film uiteindelijk afwijzen, waardoor de rol alsnog naar Harrison Ford ging.

Tom Selleck
Bij jongere generaties zal de naam Tom Selleck niet direct een belletje doen rinkelen. De acteur was in de jaren '80 en '90 immens populair, mede door de serie Magnum, P.I., waarin hij de hoofdrol vertolkte.



De acteur kreeg maar liefst 5 Emmy-nominaties voor Magnum, P.I., waarvan hij er eentje wist te verzilveren. Sommige mensen zullen hem ook nog herkennen als "Dr. Richard Burke" in de hitserie Friends. Naast zijn televisiecarrière speelde Selleck in meer dan 50 films.

Indiana Jones
Uiteindelijk heeft de Indiana Jones-franchise niet geleden onder de casting van Harrison Ford, integendeel zelfs. De franchise wist in totaal meer dan $1 miljard dollar op de halen aan de wereldwijde Box Office.

In Indiana Jones and the Dial of Destiny speelde Ford voor de laatste keer de rol van "Indy". Hoe de toekomst voor de franchise eruit ziet, is tot op heden nog niet bekend. Mocht je zelf de Indiana Jones-films weer willen zien, dan kan dat via Disney+.

NieuwsFilm

meest populair