Michael Caine heeft nog steeds spijt van deze film: "Ik heb hem nog nooit gezien"

Michael Caine heeft nog steeds spijt van deze film: "Ik heb hem nog nooit gezien"

Een wereldberoemde franchise, maar dat betekent nog niet een succesvolle film.

Het komt wel vaker voor, dat een top acteur meedoet aan een film maar hier achteraf spijt van heeft. Hetzelfde geldt voor Michael Caine. De geliefde ster heeft al heel wat moois gemaakt, maar een film is zo erg dat hij hem zelf nog nooit gezien heeft.

Caine, bekend van de nodige Christopher Nolan-films zoals The Prestige en Inception, maakte in 1987 de film Jaws: The Revenge. Het gaat hier om het vierde deel in de Jaws-serie, maar deze werd verre van goed onthaald.

Verhaal
The Revenge steekt iets anders in elkaar dan de vorige delen. In deze film volgt een haai de weduwe van Martin Brody, Ellen Brody. Zij is ervan overtuigd dat de haai wraak wil nemen op haar familie.

Om van de haai weg te komen besluit Ellen naar de Bahama's te gaan, maar de haai volgt haar zelfs daarheen. Caine is in de blockbuster te zien als Hoagie, de piloot die Ellen helpt. Echt genoten van de ervaring heeft de acteur niet.

Kritiek
Caine liet zich al eerder uit over de film en gaf toe deze nog nooit gezien te hebben. Zo zei de acteur: "Ik heb deze film nooit gezien, maar ik weet dat het een waardeloze film is. Ik heb echter ook het huis gezien dat ik van het salaris kon kopen en dat was wel prachtig!"


Wat blijkt, de acteur deed enkel en alleen mee voor het mooie salarisstrookje. Voor slechts 7 dagen in de Bahama's te filmen kreeg Caine maar liefst anderhalf miljoen dollar betaald . Zo vervolgt Caine: "Ik won dat jaar een Oscar, kon een huis laten bouwen, kreeg een smak geld en had een hele leuke vakantie. Niet verkeerd, voor zo'n flop".

Succes
Datzelfde jaar won Caine namelijk het felbegeerde gouden beeldje voor zijn rol in Hannah and her Sisters. Ondanks het feit dat de acteur er dus uiteindelijk geen spijt van heeft, aangezien het ook heel veel mooie dingen met zich meebracht, werd The Revenge een gigantische flop.


Veel mensen vonden het verhaal ongeloofwaardig, maar ook de speciale effecten werden bekritiseerd. De film werd zelfs genomineerd voor diverse Razzies. De cijfers van de film de film zijn dan ook niet mals, zoals een 3 op IMDb en slechts een 2%(!) op Rotten Tomatoes.

Ook interessant
"Een regelrechte nachtmerrie": regisseur David Fincher (Se7en) heeft nog steeds enorme spijt van zijn 'Alien'-film
David Fincher heeft ons heel wat pareltjes geleverd. Denk bijvoorbeeld maar aan meesterwerken als Fight Club en Se7en. Er is echter wel...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair