"Een regelrechte nachtmerrie": Regisseur David Fincher (Se7en) heeft nog steeds enorme spijt van zijn 'Alien'-film

"Een regelrechte nachtmerrie": Regisseur David Fincher (Se7en) heeft nog steeds enorme spijt van zijn 'Alien'-film

Een regiedebuut om te vergeten, maar daarna maakte hij pareltje na pareltje.

David Fincher heeft ons heel wat pareltjes geleverd. Denk bijvoorbeeld maar aan meesterwerken als Fight Club en Se7en. Er is echter wel een film waarvan hij nog steeds spijt geeft en met maar weinig vreugde op terugkijkt.

Het gaat hier om zijn regiedebuut uit 1992, namelijk Alien 3. De filmmaker mocht het stokje overnemen en het derde deel van de populaire Alien-franchise voor zijn rekening nemen. De vele creatieve conflicten met de studio hebben er echter voor gezorgd dat dit een teleurstellende ervaring werd.

Verhaal
Alien 3 draait wederom om Ellen Ripley, natuurlijk weer gespeeld door Sigourney Weaver. Haar schip stort neer op een gevangenis-planeet. Hier komt zij achter het bestaan van een nieuwe Alien en zal ze wederom voor haar leven moeten vechten.

Helaas kreeg Fincher dus te maken met de nodige problemen tijdens de productie van zijn blockbuster. Zo werd het script meerdere keren herschreven, zelfs voor de opnames. Dit zorgde voor veel frustratie bij Fincher.

Haat
De regisseur is dan ook keihard over zijn eigen film. Zo zij hij al eerder: "Niemand haat deze film meer dan ik. Vandaag de dag haat ik deze film nog steeds. Ik had geen controle over mijn eigen werk. Het hele proces was een regelrechte nachtmerrie".


"De studio bemoeide zich overal mee. Ik heb twee jaar lang aan deze film moeten werken zonder enige creatieve vrijheid". Fincher was hier zo kapot van dat hij lange tijd weigerde om het zelfs over Alien 3 te hebben.

Carrière
Ondanks het feit dat Fincher dus zijn carrière begon met een flop, leverde hij vervolgens de ene na de andere topfilm. Zo wist hij ook weer hoge ogen te gooien met bijvoorbeeld Zodiac, The Social Network en Gone Girl.


Ook interessant
Charlize Theron heeft nog steeds spijt van deze film: "De slechtste van mijn carrière"
b]Het komt wel vaker voor, dat een acteur een rol speelt maar hier achteraf spijt van heeft. Zo liet Charlize Theron zich bijvoorbeeld negatief uit over een van haar gefaalde blockbusters. Zij liet al eerder weten dat...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair