Charlize Theron heeft nog steeds spijt van deze film: "De slechtste van mijn carrière"

Charlize Theron heeft nog steeds spijt van deze film: "De slechtste van mijn carrière"

De actrice wilde graag met John Frankenheimer samenwerken, maar dit pakte minder goed uit dan gehoopt.

Het komt wel vaker voor, dat een acteur een rol speelt maar hier achteraf spijt van heeft. Zo liet Charlize Theron zich bijvoorbeeld negatief uit over een van haar gefaalde blockbusters. Zij liet al eerder weten dat zij hier, vandaag de dag, nooit meer voor zou tekenen.

Het gaat hier om de thriller Reindeer Games uit 2000. Deze werd geregisseerd door John Frankenheimer, bekend van films als The Manchurian Candidate en Seven Days in May. Deze twee films werden successen, maar hetzelfde kan niet gezegd worden van Reindeer Games.

Verhaal
De film speelt zich af rond de kerstperiode en draait om Rudy Duncan (niemand minder dan Ben Affleck). Rudy komt net uit de gevangenis en neemt de identiteit van zijn overleden celgenoot aan om diens vriendin Ashley (Theron), te kunnen ontmoeten.

Wat volgt is een ingewikkeld plot vol bedrog, overvallen en verrassingen. Ondanks het feit dat deze twee grote Hollywoodsterren de hoofdrollen op zich nemen, wist de film niet bepaald te overtuigen. De personages voelden oppervlakkig aan en het plot werd als verwarrend en ongeloofwaardig beschouwd.

Kritiek
Op Rotten Tomatoes scoort de film dan ook maar een zeer teleurstellende 25%. Kortom, filmcritici waren verre van overtuigd. Grappig genoeg liet Theron zelf ook weten spijt te hebben van de film. In interviews liet ze al vaker doorschemeren dat ze de rol achteraf liever niet had aangenomen.


Zo zei Theron: "Dit is, in mijn ogen, de slechtste film van mijn carrière. Hij is echt héél erg slecht. Ik kon echter eindelijk voor het eerst samenwerken met John Frankenheimer. Ik zal niet liegen: dat is de enige reden waarom ik hiervoor tekende".

Carrière
Hoewel Reindeer Games dus geen hoogtepunt in haar carrière was, wist Theron zich perfect te herstellen.


Later wist ze nog veel indrukwekkende rollen neer te zetten, zoals in Monster en Mad Max: Fury Road. Niet zo gek dus, dat ze vandaag de dag nog steeds meer dan genoeg te doen heeft.

Ook interessant
Matt Damon heeft nog steeds spijt van een van de beste films van zijn carrière: "Ik kan het niet geloven"
Het komt wel vaker voor, dat een acteur een rol speelt maar hier achteraf spijt van heeft. Matt Damon liet zich ook al eerder negatief uit over een van zijn blockbusters, dit terwijl het een van de grootste hits van zijn carrière werd...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair