Ridley Scott (Gladiator) vond zichzelf "te gevaarlijk" om deze miljardenhit te regisseren

Ridley Scott (Gladiator) vond zichzelf "te gevaarlijk" om deze miljardenhit te regisseren

Regisseur Ridley Scott wil zich niet verbinden aan de Star Wars-franchise vanwege controlekwesties.

Topregisseur Ridley Scott heeft de afgelopen decennia meerdere topfilms afgeleverd. Denk maar aan films als Gladiator of Blade Runner. Toch geeft de regisseur zelf aan zijn vingers niet willen branden aan de Star Wars-franchise

Als er iemand is die goed te boek staat bij de grote filmstudio's, is dat wel Ridley Scott. De Britse regisseur heeft meerdere prijswinnende films gemaakt en is een van de meest hardwerkende regisseurs van vandaag.

Actief
Door zijn strakke manier van plannen en niet over budgetten heen te gaan regisseert hij regelmatig twee films per jaar, als het kan nog grootschalige films ook. Zo kreeg Napoleon vorig jaar een release, en wordt het publiek dit jaar nog getrakteerd op het langverwachte Gladiator 2.

Juist omdat hij een sterk arbeidsethos heeft en daar bovenop ook kwaliteit weet te leveren, willen filmstudio's dan ook maar al te graag met hem in zee. Van historische epossen tot spannende thrillers, niets lijkt Ridley Scott te gek.

Star Wars
Hoewel Scott thuis is in meerdere genres, lijkt zijn grote liefde toch bij het sciencefiction-genre te liggen. Hij is immers het brein achter films als Alien, Blade Runner en Prometheus. Toch is er dus een sciencefiction-saga waar hij zich niet aan heeft willen verbinden.



Toen Disney de rechten van de Star Wars-franchise kocht met de overname van Lucasfilm, was de naam van Ridley Scott een van de eersten die rondging als het ging om een eventuele reboot. Toch lijkt de regisseur er niets van te willen weten.

The Force Awakens
Ridley Scott bevestigde destijds in een interview met Vulture dat hij niet geschikt zou zijn geweest voor de regie van Star Wars: Episode VII - The Force Awakens. Naar eigen zeggen zou Disney wellicht niet met hem samenwerken.



"Ik ben daar te gevaarlijk voor, omdat ik weet wat ik doe", aldus de regisseur. "Ik denk dat zij graag de controle willen hebben, en die controle wil ik juist behouden", vervolgt Scott. Mocht je zelf weer de films van Scott willen bekijken zoals Gladiator of The Martian, dan kan dat via Netflix.

NieuwsFilm

meest populair