TIFF 2024: Nieuwe films van Edward Berger, Ron Howard en Mike Leigh in bomvolle line-up

TIFF 2024: Nieuwe films van Edward Berger, Ron Howard en Mike Leigh in bomvolle line-up

Het najaar begint vorm te krijgen met de line-up van het TIFF in Toronto: Conclave, Hard Truths en We Live in Time zijn blikvangers

Dit najaar staan er weer drie grote filmfestivals op het programma. Na de eerdere aankondiging van de line-up in Venetië is het nu de beurt aan het Toronto International Film Festival (TIFF). En ook daar staan in de 'galacompetitie' een hoop films in de etalage.

Eén van de blikvangers van het festival is de terugkeer van regisseur Mike Leigh (Secrets & Lies, Mr. Turner). Zijn film Hard Truths is een tragiekomedie over de menselijke sterktes en zwaktes. De hoofdrol is voor Marianne Jean-Baptiste, die samen met Brenda Blethyn in 1996 indruk maakte met Secrets & Lies.

Het hof van Eden
Ron Howard kan wel weer eens een succesje gebruiken en probeert dat in Toronto met zijn nieuwe film Eden, waarin een sterrencast met onder andere Jude Law, Ana de Armas, Vanessa Kirby, Sydney Sweeney en Daniel Brühl schitteren. De film wordt omschreven als 'een donkere komediethriller vol moord en survival', die zich afspeelt op een van de Galapagoseilanden

Een andere vorm van het hof van Eden vinden we in de nieuwe film van Edward Berger. Conclave is een karakterstudie over kardinaal Lawrence, die in het Vaticaan in een complot verwikkeld raakt. Ralph Fiennes wordt in de test screenings van deze film de hemel in geprezen en zal ook in Toronto indruk maken.



Cannes-successen op TIFF
De twee grote titels van Cannes vinden ook hun plek op TIFF: Gouden Palm-winnaar Anora en de overduidelijke nummer twee All We Imagine as Light worden gedraaid in Toronto en daarmee nog eens extra onder de aandacht gebracht. Beide films hebben overigens al een distributeur in Nederland, Anora heeft zelfs al een datum: 31 oktober in de Nederlandse bioscopen.



Een aantal andere titels om in de gaten te houden: The Piano Lesson met Samuel L. Jackson, The Last Showgirl van Gia Coppola met Pamela Anderson, We Live in Time met Andrew Garfield en Florence Pugh, The End van Joshua Oppenheimer en The Fire Inside van cinematograaf Rachel Morrison. Het festival start op donderdag 5 september en duurt tot 15 september.

NieuwsFilm

meest populair