Deze 'Pirates of the Caribbean'-film kreeg in Nederland een compleet andere titel

Deze 'Pirates of the Caribbean'-film kreeg in Nederland een compleet andere titel

De vijfde 'Pirates'-film heette in Europa helemaal geen 'Dead Men Tell No Tales'.

Het komt zo nu en dan voor dat een film in verschillende landen een compleet andere titel heeft. Denk bijvoorbeeld aan de scifi-film Tomorrowland. Deze heette bijna overal gewoon Tomorrowland, maar in o.a. Nederland kreeg het de titel Project T. We kijken nu naar een andere Disney-film met een compleet andere titel in Nederland.

Het betreft hier de Pirates of the Caribbean-film Dead Men Tell No Tales, of zoals we de film in Nederland kennen: Salazar's Revenge.

Verhaal
Kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) merkt dat de wind van het ongeluk nog sterker waait wanneer dodelijke spookpiraten onder leiding van zijn oude vijand, de angstaanjagende kapitein Salazar (Javier Bardem), ontsnappen uit de Duivelse Driehoek.

Salazar en zijn bemanning zijn vastbesloten elke piraat op zee te doden, met Sparrow als hoofddoelwit. Jacks enige hoop op overleving ligt in het zoeken naar de legendarische Drietand van Poseidon, een krachtig artefact dat de bezitter volledige controle over de zeeën geeft.

'Salazar's Revenge'
De titel Salazar's Revenge werd bijna in heel Europa gebruikt, maar wat was hier de reden voor? Deze vraag werd destijds gesteld aan regisseurs Joachim Rønning en Espen Sandberg, en hun antwoord was nogal verrassend.


Rønning zei namelijk het volgende: "Ik wist niet eens dat het Salazar's Revenge heette totdat ik de poster zag! Iemand is creatief geworden!" De regisseurs waren dus niet eens geïnformeerd over het feit dat de titel van hun film in andere regio's compleet anders was. Er is nooit een concrete reden voor naar buiten gebracht.

Toekomst?
De Pirates of the Caribbean-franchise ligt sinds Salazar's Revenge stil, maar er is inmiddels wel duidelijkheid over de toekomst van de franchise. Producent Jerry Bruckheimer bevestigde dat er gewerkt wordt aan twee nieuwe Pirates-films: een reboot en een spin-off met Margot Robbie.


Hij uitte dat de reboot niet de personages uit de vorige vijf films zou volgen, maar toch Johnny Depp graag terugziet in een rol.

NieuwsFilm

meest populair