Stevige en angstaanjagende scifi-horrorhit uit 2023 laat Netflix-kijkers flink sidderen: 93 procent op Rotten Tomatoes

Stevige en angstaanjagende scifi-horrorhit uit 2023 laat Netflix-kijkers flink sidderen: 93 procent op Rotten Tomatoes

De sterk ontvangen scifi-horrorfilm M3GAN direct hoog in de Netflix Top 10.

Er zijn al heel wat poppen verschenen in horrorfilms. Denk maar aan Chucky uit Child's Play, Annabelle uit The Conjuring en Billy uit Saw. In 2023 kwam daar M3GAN bij, uit de gelijknamige scifi-horrorfilm. De film doet het nu ijzersterk op Netflix en komt gelijk binnen op de derde plaats in de Netflix Top 10.

M3GAN van regisseur Gerard Johnstone, bedenker James Wan en producent Jason Blum wordt door Netflix omschreven met woorden als "Camp" en "Griezelig". Je ziet rollen van onder andere Amie Donald, Allison Williams en Violet McGraw.

Sterk ontvangen
Op de Tomatometer scoort M3GAN een uitstekende 93 procent en de publieksscore op Rotten Tomatoes is eveneens sterk met 78 procent. De IMDb-score is met een 6,3 na 147K stemmen duidelijk lager.

"M3GAN is een van de zeldzame horrorkomedies die zowel voor hilariteit als huivering zorgt. De film is ronduit dwaas en daardoor des te vermakelijker," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Nu op Netflix
Zin om M3GAN te kijken? Je vindt de scifi-horrorfilm nu hier op Netflix. In 2025 moet het vervolg M3GAN 2.0 verschijnen, en wel op 25 juni.


De synopsis volgens Netflix: Een roboticus test de levensechte pop die ze heeft uitgevonden uit op haar ouderloze nichtje. Maar al snel neemt de robot haar taken als oppas bloedserieus.

NieuwsFilm

meest populair