Als je naar deze coffeeshop in Amsterdam gaat, dan ben je net Brad Pitt

Als je naar deze coffeeshop in Amsterdam gaat, dan ben je net Brad Pitt

Ocean's Twelve bevat scènes opgenomen in Amsterdam, waaronder de iconische coffeeshop De Dampkring.

Soms weten grote Hollywoodproducties ons land te vinden, denk maar aan The Hitman's Bodyguard. Maar wist jij dat je in Amsterdam een coffeeshop kan bezoeken waar Brad Pitt ooit een scène opnam?

Precies 20 jaar geleden kreeg de film Ocean's Twelve een release. De Ocean's Eleven-franchise draaide om een groep meesterlijke criminelen die samen ingenieuze en riskante overvallen pleegden.

Cast
De Ocean's Eleven-franchise was succesvol door zijn charismatische cast en slimme, verrassende plottwists. De hoofdrollen werden onder andere gespeeld door Brad Pitt, George Clooney en Matt Damon.

In Ocean's Twelve maakte de cast en crew onder leiding van regisseur Steven Soderbergh een uitstapje naar Europees grondgebied, waaronder Nederland. In een van de vele coffeeshops van Amsterdam werd een iconische scène opgenomen[/url].

Dampkring
De coffeeshop "De Dampkring", gevestigd in het stadscentrum van onze hoofdstad, werd het toneel van een hilarische scène waarbij Clooney, Pitt en Damon een ontmoeting hebben met Robbie Coltrane (bekend van de Harry Potter-franchise).



De Amsterdamse Coffeeshop lijkt het Hollywoodbezoek niet te zijn vergeten. Integendeel zelfs: het is tot op de dag van vandaag één van de redenen waarom er zoveel toeristen op af komen. In de coffeeshop hangen er meerdere stills uit Ocean's Twelve.

Locaties
Het bezoek van de Hollywood-sterren beperkte zich niet enkel tot de coffeeshop nabij de Leidsestraat. Zo werden er ook scènes opgenomen bij Hotel Pulitzer op de Prinsengracht en werd de overval gepleegd in het bekende Katten Kabinet op de Herengracht.



De productie van Ocean's Twelve maakte echter niet enkel gebruik van onze locaties, ook kregen Nederlandse acteurs de kans om een rol te spelen in de heist-film. Zo was Jeroen Krabbé slachtoffer van de overval en speelde Jeroen Willems een Amsterdamse rechercheur.

Mocht je zelf Ocean's Twelve weer willen zien, dan kan dat via Prime Video

NieuwsFilm

meest populair