Eerste volledige recensies 'Deadpool & Wolverine': weet Marvel weer eens echt te overtuigen?

Eerste volledige recensies 'Deadpool & Wolverine': weet Marvel weer eens echt te overtuigen?

Is Deadpool 3 weer een topper na de tegenvallende films The Marvels en Ant-Man 3 en zwakke series als Secret Invasion en She-Hulk.

Het Marvel Cinematic Universe heeft weer een hit nodig na enkele tegenvallende films en series. Deadpool & Wolverine lijkt hiervoor de ideale film. Het 34e deel in de filmreeks heeft twee van de geliefdste personages en de kans om het Multiverse flink overhoop te gooien.

Na de eerste uiterst positieve online reacties is het nu tijd voor de volledige recensies. Positief aan de recensies op Rotten Tomatoes is dat de film nu al 'certified fresh' is. Maar er is overduidelijk een kanttekening.

Tomatometer
Op het moment van schrijven verzamelde Rotten Tomatoes 139 recensies en die zorgen ervoor dat de Tomatometer voorlopig op 80 procent staan, met een 7,1 als gemiddelde beoordeling.

Opvallend is dat de score flink anders is onder de 'Top Critics'. Op dit moment staat het Tomatometer-percentage na 38 recensies van de hoogst aangeschreven recensenten op 63 procent, met een 6,0 als gemiddelde beoordeling.

Consensus
"Ryan Reynolds voelt zich thuis in het MCU met zijn scherpe humor, terwijl Hugh Jackman de ruggengraat van Adamantium vormt in Deadpool & Wolverine, een oneerbiedige film met een verrassend zwak voor een vervlogen tijdperk van superheldenfilms," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.


Opvallend is dat er flink uiteenlopende recensies zijn. Sommige recensenten geven de film een behoorlijk laag cijfer, andere recensenten geven juist een hoge score.

Afbrokkelen
Robbie Collin van Daily Telegraph: "Om TS Eliot te quoten: met deze fragmenten heeft Marvel de ruïnes overeind gehouden, maar de afbrokkeling gaat desondanks door." En Clarisse Loughrey van Independent: "Deadpool & Wolverine is net zo leuk als het bijwonen van een fusiebijeenkomst."

Positiever is Olly Richards van Empire Magazine: "Van cameo's tot Easter eggs op de achtergrond tot lang door fans gewenste situaties: het is een meedogenloze reeks van verrassingen die ervoor zorgen dat het publiek gaat gillen en popcorn in de lucht gaat gooien."

Schuimbekkend
"Deze hyperactieve cheesy droom, uitbundig geregisseerd door Shawn Levy, brengt twee van Marvels beste personages samen met een bijrollen die de nerds schuimbekkend achterlaten," schrijft Ed Potton van Times.

Vanaf vandaag kijk je Deadpool & Wolverine in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair