Deadpool & Wolverine: De enige MCU-film van 2024 klaar om records te verbreken

Deadpool & Wolverine: De enige MCU-film van 2024 klaar om records te verbreken

Na een aantal prijzige flops heeft Marvel dringen een hit nodig.

Over een paar weken verschijnt de langverwachte film Deadpool & Wolverine, de eerste en enige MCU-film van 2024. Volgens de nieuwste voorspellingen zal deze superheldenfilm een bijzonder record gaan verbreken.

Box office-analisten verwachten dat Deadpool & Wolverine tussen de 160 en 165 miljoen dollar zal opbrengen in het openingsweekend. Als deze voorspellingen uitkomen, zou dat niet alleen de grootste opening van 2024 zijn, maar ook de beste opening ooit voor een film met een 16+ beoordeling.

Recordbrekende voorspellingen
Op dit moment staat dat record op naam van de eerste Deadpool-film, die in 2016 opende met 132,4 miljoen dollar. Sommige analisten zijn zelfs nog optimistischer en denken dat de film meer dan 200 miljoen dollar kan opbrengen in het eerste weekend.

Een interessant verschil tussen de Verenigde Staten en Nederland betreft de toegankelijkheid van films met een 16+ beoordeling. In de VS mogen kinderen onder de 16 jaar wel naar binnen bij een film met een R/16+ beoordeling, mits ze worden begeleid door een volwassene. In Nederland is de regelgeving strenger: kinderen jonger dan 16 mogen in geen enkel geval naar binnen bij een 16+ film. Bioscopen riskeren hoge boetes als ze toch jongere bezoekers toelaten.

Een broodnodige hit voor Marvel
Deadpool & Wolverine wordt gezien als een potentiële financiële reddingsboei voor Disney en Marvel Studios. Na de teleurstellende resultaten van The Marvels en Ant-Man and the Wasp: Quantumania, die beide prijzige flops waren, heeft Marvel dringend een succes nodig. De samenwerking tussen de geliefde personages Deadpool en Wolverine belooft een enorme publiekstrekker te worden en kan Marvel helpen weer op de goede weg te komen.



Deadpool & Wolverine, met Ryan Reynolds en Hugh Jackman in de hoofdrollen, zal op 24 juli in de bioscoop verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair