James McAvoy vergelijkt zijn angstaanjagende 'Speak No Evil'-personage met Andrew Tate

James McAvoy vergelijkt zijn angstaanjagende 'Speak No Evil'-personage met Andrew Tate

McAvoy speelt een charismatische dokter, genaamd Paddy, die zijn nieuwe vriend en beta-man Ben onder zijn vleugels neemt, maar dit blijkt allemaal deel uit te maken van het spel.

Acteur James McAvoy vertelde aan Entertainment Weekly over zijn angstaanjagende personage in James Watkins' horrorthriller en waarom het zo leuk is om zo iemand te spelen.

Speak No Evil volgt twee heel verschillende koppels die op vakantie bevriend raken, maar wat begint als een droomvakantie wordt al snel een nachtmerrie.

Een versie van het goede leven off-grid
In de remake van de Deense horrorfilm uit 2022 speelt McAvoy een op het eerste gezicht charismatische dokter, genaamd Paddy, wiens charme zijn 'giftige mannelijkheid' helpt verbergen.

"Paddy leeft en presenteert een versie van het goede leven off-grid; zelfvoorzienend, aards, opgeleid, sexy. Hij wil gewoon neuken, liefhebben, bijten, praten en debatteren," legt McAvoy uit.

Een suffe, beta-man
Paddy krijgt in de horrorthriller een vreemde relatie met zijn tegenpool Scoot McNairy's Ben Dalton: een suffe, beta-man die de alfa-energie van Paddy adoreert.



Volgens McAvoy was het leuk om te zien "hoe makkelijk het was voor Ben om aangetrokken te worden tot deze compromisloze terugval van een alfa-mannelijk type figuur," aldus McAvoy.

Verontrustende doctrine
De boodschap van de film was voor McAvoy wat hem deels aantrok in de rol, zegt hij. Er zijn veel van deze figuren die de aandacht trekken van mannen, met verontrustende doctrine,"

"Maar wat ik echt intelligent vond, was dat het altijd coherent is" vertelde de acteur. "Hij is niet een Andrew Tate," voegt hij toe.

Het spel, de jacht
Wat McAvoy nog meer aantrok aan de rol was Paddy's lust voor "de jacht" En hiermee doelt hij op de jacht die op familie Dalton gemaakt wordt.

"Hij vindt het spel, de jacht leuk. Als een personage geniet van zichzelf, dan is dat meestal iets leuks voor mij om te spelen," aldus de acteur.

In de bioscoop
Speak No Evil is vanaf 12 september te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair