Op deze dag verschijnt de angstaanjagende horrorfilm 'Speak No Evil' in de bioscoop

Op deze dag verschijnt de angstaanjagende horrorfilm 'Speak No Evil' in de bioscoop

Amerikaanse remake van Deense horrorfilm met James McAvoy dit najaar in bioscopen

Fans van het horrorgenre opgelet: later dit jaar krijgt de film Speak no Evil eindelijk een release. Met een sterke cast en een ouderwets angstaanjagend verhaal, lijkt het gegarandeerd griezelen te zijn geblazen in de bioscoopzaal

is een remake van de gelijknamige Deense horrorfilm uit 2022. Omdat het origineel goed in de smaak viel bij filmcritici, leek een Amerikaanse remake een gegeven te zijn.

Verhaal
De officiële synopsis van Speak no Evil luidt als volgt: "een droomvakantie in een mooi landhuis wordt een grote, psychologische nachtmerrie". In hoeverre het verhaal van de originele film wordt aangehouden is nog maar de vraag.

De originele film had bovendien een Nederlands tintje, gezien het zogenoemde landhuis zich in Nederland bevond. Ook waren Fedja van Huêt en Karina Smulders onderdeel van de cast.

Cast
Het lijkt er niet op dat we weer acteurs van eigen bodem kunnen verwachten in de Amerikaanse remake. De hoofdrollen zijn onder andere weggelegd voor James McAvoy en Mackenzie Davis.



De regie van Speak no Evil is in handen van James Watkins, die al eerder ervaring heeft opgedaan in het horrorgenre met The Woman in Black. Ook regisseerde hij de aflevering Shut Up and Dance van de Netflix-serie Black Mirror.

Verwachting
Gezien de cast en regisseur zijn de verwachtingen voor Speak no Evil hooggespannen. Het origineel scoorde in solide 84 procent op Rotten Tomatoes.



Speak no Evil is vanaf 12 september te zien in de bioscoop. Mocht je de Deense versie met de gedeeltelijke Nederlandse cast willen kijken, dan kan je de film nu huren via Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair