'Deadpool & Wolverine' laat de bioscoopkassa's werkelijk exploderen na sterke ontvangst

'Deadpool & Wolverine' laat de bioscoopkassa's werkelijk exploderen na sterke ontvangst

Naar verwachting haalt de enige MCU-film van 2024 ongeveer 370 miljoen dollar wereldwijd op.

De enige film in het Marvel Cinematic Universe dit jaar is Deadpool & Wolverine, de 34e film in de filmreeks van Marvel Studios. Vanaf vandaag is de film van regisseur Shawn Levy in de Nederlandse bioscopen te zien. De komende dagen gaat de film met Ryan Reynolds en Hugh Jackman wereldwijd heel wat miljoenen omzet draaien.

De verwachting is dat de R-rated Marvel-film in Noord-Amerika ongeveer 170 miljoen dollar gaat ophalen in het eerste weekend. Dat zou een dik record zijn, aangezien de beste Noord-Amerikaanse openingsweekendopbrengst niet verder kwam dan 132,4 miljoen dollar. Overigens werd die behaald door Deadpool in 2016.

Wereldwijd
Buiten de VS wordt de film naar verwachting ook goed bezocht tijdens de eerste dagen. Na het eerste weekend zou de team-upfilm al op 370 miljoen dollar staan. Hiermee zou de film in enkele dagen ongeveer net zoveel opbrengen als Bad Boys: Ride or Die in zeven weken. Die film staat nu op 388 miljoen dollar wereldwijd, waarvan 189,3 miljoen dollar werd opgehaald in de VS.

Opvallender is dat de mogelijke 370 miljoen dollar ruim meer is dan de opbrengst van The Marvels (206,1 miljoen dollar) en al in de buurt komt van de score van Ant-Man and the Wasp: Quantumania (476,1 miljoen dollar). Deze twee MCU-films verschenen verleden jaar in de bioscoop.

Vandaag in de bioscoop
Nog altijd zijn er nog geen recensies online te vinden, maar naar verwachting zijn die erg goed. De eerste online reacties waren al erg positief. Zo schreef een recensent: "Deadpool & Wolverine is een gamechanger voor het MCU, omdat het de grootste, meest gedurfde en meest stoere MCU-film is sinds Infinity War en Endgame."


Ook interessant
Eerste reacties 'Deadpool & Wolverine': dé blockbuster van het jaar of toch niet?
Er gaat bijna geen enkele dag voorbij zonder dat we wat krijgen te horen over Deadpool & Wolverine. De blockbuster, waarin Ryan Reynolds en Hugh Jackman te zien zijn als de geliefde superhelden, wordt vooralsnog.. [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair