De winnaar van streamingoorlog is bekend: ook Apple TV+ in problemen

De winnaar van streamingoorlog is bekend: ook Apple TV+ in problemen

Netflix lijkt niet meer in te halen, terwijl andere streamingdiensten oplossingen moeten vinden.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Videoland. De streamingdienst moet, mede vanwege de hevige concurrentie, wederom de prijzen verhogen. Ook streaminggigant Apple TV+ verkeert in de problemen.

Enkele jaren geleden ging het nog tussen enkele streamingdiensten, namelijk Netflix, Prime en even later Disney+. Het was toen goedkoper en zo goed als alles was te vinden op deze streamingreuzen. Nu is dit allemaal veranderd.

Concurrentie
Er zijn vandaag zoveel streamingdiensten, dat je lang niet toegang hebt tot alle films en series, tenzij je bereid bent een fortuin te betalen. Genoeg mensen hebben hier genoeg van en dat is ook iets dat Apple TV+ nu merkt.

Apple TV+ gaat nu aanzienlijk minder uitgeven aan originele content, aangezien dit niet het gewenste resultaat oplevert. Zo kostte het eerste seizoen van Severance 40 miljoen dollar meer dan gedacht. De makers van de serie hebben nu te horen gekregen dat als ze niet minder gaan uitgeven, dat de serie dan volledig gecanceld zal worden.

Onmogelijke inhaalrace
Apple was bereid behoorlijk wat miljoenen uit te geven, in de hoop Netflix in te kunnen halen, maar nu blijkt nogmaals dat deze met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Netflix heeft nu bijna 278 miljoen abonnees en deze cijfers, zowel als hun opbrengsten, blijven wel stijgen.


Hoewel Netflix bereid is enorme hoeveelheden uit te geven aan een enkel project, wordt er genoeg verdiend om deze formule te behouden. Jaren geleden probeerden Prime en Disney+ de kroon over te nemen, maar dat lijkt het dus niet te gaan worden, iets dat Apple TV+ nu ook op de harde wijze leert.

Ook interessant
Nieuwe Netflix Original laat je beven en bibberen en grijpt kijkers bij hun strot
Afgelopen vrijdag verscheen de docufilm Skywalkers: A Love Story op Netflix en deze staat nu op... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair