Morgan Freeman weigerde deze scène op te nemen in zijn beste film

Morgan Freeman weigerde deze scène op te nemen in zijn beste film

De geliefde acteur was geen fan van het originele 'The Shawshank Redemption' einde.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat acteurs een scène opnemen maar hier niet echt een fan van zijn. Sommige filmsterren uiten dan hun ongenoegen tegenover de regisseur. Hier hoort ook Morgan Freeman bij.

Freeman is al decennialang een grote naam in Hollywood. De geliefde acteur wist hoge ogen te gooien in o.a. Se7en en The Dark Knight-trilogie, maar zijn beste film is misschien toch wel The Shawshank Redemption.

Verhaal
The Shawshank Redemption wordt door menig filmfanaat gezien als een van de beste films aller tijden. Het verhaal speelt zich af in 1947, wanneer Andy Dufresne (Tim Robbins) tweemaal levenslang krijgt voor de moord op zijn vrouw en diens minnaar. Dufresne zelf zegt onschuldig te zijn.

Eenmaal aangekomen in de gevangenis raakt hij goed bevriend met Ellis 'Red' Redding (Freeman). Hij kan hem helpen misschien wel te ontsnappen, maar een makkelijke taak is dit allesbehalve... Als je dit pareltje nog niet hebt gezien (dan wordt het wel hoog tijd!) lees dan niet verder, want spoilers volgen hieronder.

Einde
Op het einde van de film weet Dufresne te ontsnappen, terwijl Red vrijgelaten wordt. Beide mannen treffen elkaar tijdens de allerlaatste en emotionele scène, maar regisseur Frank Darabont wilde deze eigenlijk anders laten uitzien.


De filmmaker vond het een goed idee als Red aan zou komen lopen terwijl hij zijn mondharmonica speelt, om zo Andy's aandacht te trekken. Freeman was hier echter absoluut geen fan van en had hier dan ook een gesprek over met de regisseur.

Reactie
Zo zei Freeman al eerder: "Als ik heel eerlijk ben vond ik het een nogal dom idee. Het was in mijn ogen iets te 'cliché', onnodig en overdreven. Het werd mij allemaal wat te zoetsappig".


Darabont vond dat zijn acteur gelijk had en besloot uiteindelijk toch voor de stille omhelzing te gaan, die wij dus in de film zien.

Ook interessant
Denzel Washington weigerde een 'pikante scène' op te nemen in zijn beste film
Denzel Washington heeft al de nodige pareltjes gemaakt, maar een van zijn bekendste en geliefdste films blijft toch wel zonder enige twijfel Training Day. Grappig genoeg weigerde...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair