Denzel Washington weigerde een 'pikante scène' op te nemen in zijn beste film

Denzel Washington weigerde een 'pikante scène' op te nemen in zijn beste film

De acteur was van mening dat een seksscène niks zou toevoegen aan 'Training Day'.

Denzel Washington heeft al de nodige pareltjes gemaakt, maar een van zijn bekendste en geliefdste films blijft toch wel zonder enige twijfel Training Day. Grappig genoeg weigerde hij een 'spannende scène' voor deze blockbuster op te nemen.

In 2001 wist Washington hoge ogen te gooien in Training Day van regisseur Antoine Fuqua. In de film is Washington te zien als de corrupte politieagent Alonzo Harris, terwijl Ethan Hawke de jonge en ambitieuze agent Jake Hoyt speelt.

Meningsverschil
In de film maakt Harris vaak gebruik van geweld. Hier had Washington niet veel moeite mee. Samen met Fuqua maakte hij later ook de keiharde Equalizer-films. Wel weigerde Washington een seksscène voor Training Day op te nemen.

De reden hiervoor? Washington is een religieus man en vond dat zo'n scène niet paste bij zijn waarden. Ook vond hij het maar weinig toevoegen aan het verhaal. De acteur besloot dus op Fuqua af te stappen, in de hoop de scène te kunnen schrappen of op z'n minst aan te passen.

Reactie
Zo zei Washington al eerder: "Ik wilde het gewoon niet doen. Het voelde niet goed. Gelukkig begreep Antoine mijn standpunt". Ook Hawke liet zich erover uit: "Denzel is een vakman. Het feit dat hij deze scène niet wilde doen, toonde alleen maar zijn professionaliteit".


Hoewel de film dus licht werd aangepast, werd Training Day een groot succes. Washingtons rol als Alonzo Harris wordt nog steeds gezien als een van de beste vertolkingen van zijn carrière. Niet zo heel gek dus, dat hij hier ook een Oscar voor won.

Ook interessant
Emily Blunt weigerde 'een mannelijke vrouw' te spelen in een van haar beste films
Vorige week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Emily Blunt, die liet weten niet meer uit de kleren te gaan. De actrice, vandaag de dag een...[Lees verder]

NieuwsFilm