Marvel strooide met fake news ter promotie van 'Deadpool & Wolverine'

Marvel strooide met fake news ter promotie van 'Deadpool & Wolverine'

Om te weten of alle geruchten kloppen moet je nu dus echt de blockbuster zelf zien.

Grote filmstudio's proberen de verhalen van hun blockbusters altijd zo lang mogelijk geheim te houden. Het is dan ook bijzonder jammer wanneer je, nog voordat je de film hebt gezien, al 'gespoild' wordt. Marvel wilde dit koste wat het kost voorkomen voor Deadpool & Wolverine en had een slimme tactiek toegepast.

Al maandenlang doen er allerlei geruchten de ronde op internet, over mogelijke cameo's en allerlei ander nieuws i.v.m. de derde Deadpool-film. Een van de producenten van de blockbuster, Wendy Jacobsen, laat zich hier nu over uit.

Strategie
Zo begint Jacobsen: "We hebben misschien wel of niet nep informatie verspreid op het internet om ervoor te zorgen dat mensen de 'verkeerde' richting uitkeken'. Op die manier probeerden wij de grootste geheimen ook echt geheim te houden".

In recente maanden hebben we bijvoorbeeld gehoord dat Jennifer Garners Daredevil-personage Elektra in de blockbuster zou zitten, eveneens als Wesley Snipes' Blade. Misschien dat dit dus gecreëerd 'fake news' is, afkomstig van Marvel zelf.

Succes
Het is een tactiek die, hoe dan ook, goed uitpakt. Het is nu dus gissen of deze personages en anderen wel of niet in de blockbuster te zien zijn. Jacobson vervolgt: "Ik kan dus nog niks weggeven of bevestigen, maar wel het volgende met jullie delen".


"Elke rol, hoe kort deze ook mag zijn, is van groot belang. Zij helpen het verhaal vooruit en hebben ook een begin en einde. Alles is zeer zorgvuldig gepland en het heeft allemaal een doel. Het was dus wel even uitvogelen wat wel en niet in de film zou passen".

NieuwsFilm

meest populair