Ruth Wilson over haar beroemde naaktscène: "Ik vind dit vaak onnodig"

Ruth Wilson over haar beroemde naaktscène: "Ik vind dit vaak onnodig"

De actrice ging al meerdere keren uit de kleren voor 'The Affair', maar weet niet of ze dat ook zal doen voor een film.

Het komt wel vaker voor, dat actrices uit de kleren gaan voor een film. Sommigen hebben hier achteraf spijt van, anderen zijn er juist trots op. Ruth Wilson ging ook al voor een naaktscène, maar hoe voelt zij zich hierbij?

Wilson was al in diverse films te zien, zoals Saving Mr. Banks en The Lone Ranger, maar is voornamelijk bekend van verschillende series. Zo was ze van 2010 tot en met 2019 in de populaire Luther te zien, maar ook speelt ze een van de hoofdrollen in The Affair.

Pikante scènes
In de laatstgenoemde serie zitten de nodige 'spannende momenten' tussen Wilson en haar collega Dominic West. De actrice ging hier dan ook diverse keren voor uit de kleren, iets waar soms wel kritiek op kwam. Wilson beet hierdoor wel van zich af.

"Ik heb het al vaker gezegd: het is voor ons belangrijk dat deze scènes geloofwaardig overkomen. Ze moeten niet overbodig aanvoelen, maar goed in het verhaal passen. Ze moeten niet alleen iets 'spannends' toe voegen, maar de serie naar een hoger niveau tillen".

Films
Hoewel Wilson dus voor The Affair al diverse keren seksscènes opnam, weet ze niet of ze dit ook snel zal doen in een film. De reden hiervoor? De 42-jarige actrice is namelijk van mening dat het niet altijd 'eerlijk' verdeeld is tussen mannen en vrouwen.


Zo vervolgt ze: "Ik vind het zelf zorgwekkend als ik zie hoe vrouwen vaak worden behandeld in de filmindustrie. Mannen gaan niet naakt, maar vrouwen moeten altijd hun borsten laten zien. Het wordt vaak zelfs van ze verwacht, maar dit vind ik onnodig en oneerlijk".

Belangrijk
Wilson eindigt door te zeggen dat ze dus niet zomaar uit de kleren zal gaan voor elk project, maar dat als het verhaal het nodig heeft ze hier dan niet per se moeite mee heeft: "Voor mij is het wel belangrijk de controle te hebben over mijn naaktscènes en me comfortabel te voelen".



Ook interessant
Kristen Stewart over haar beroemde naaktscène: "Het was mijn keuze"
Het komt wel vaker voor, dat actrices uit de kleren gaan voor een film. Sommigen hebben hier achteraf spijt van, anderen zijn er juist trots op. Kristen Stewart ging...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair