Kristen Stewart over haar beroemde naaktscène: "Het was mijn keuze"

Kristen Stewart over haar beroemde naaktscène: "Het was mijn keuze"

De actrice heeft er absoluut geen spijt van en vindt het juist bij het verhaal passen.

Het komt wel vaker voor, dat actrices uit de kleren gaan voor een film. Sommigen hebben hier achteraf spijt van, anderen zijn er juist trots op. Kristen Stewart ging ook al voor een naaktscène, maar hoe voelt zij zich hierbij?

Stewart, voornamelijk bekend van de Twilight-franchise, was in 2012 in de film On the Road te zien. Het gaat hier om een verfilming van de gelijknamige roman van Jack Kerouac. De film werd geregisseerd door Walter Salles.

Rol
Het verhaal draait om Sal Paradise (Sam Ripley) en Dean Moriarty (Garrett Hedlund), die door het Amerika van de jaren veertig en vijftig reizen. Tijdens dit avontuur komen ze Marylou (Stewart) tegen. Voornamelijk een scène van de actrice viel op.

Stewart heeft namelijk een naaktscène in de film. Dit werd al snel een van de meest besproken aspecten van On the Road, maar hier heeft de actrice zelf niet veel moeite mee. Tijdens een interview liet de ster zich uit over haar beslissing uit de kleren te gaan.

Mijn keuze
Zo begint Stewart: "Ik wilde het zelf graag doen. Ik zoek graag de grenzen op en duw mezelf naar het uiterste. Het heeft niks met moed te maken of naakt te willen tonen, maar het is realistisch en eerlijk".


Volgens de actrice was dit een belangrijke scène, juist om de authenticiteit van haar personage te behouden. In de ogen van Stewart is dit moment een cruciaal onderdeel van Marylou's vrijheid en rebellie.

Gemak
De actrice eindigt door te zeggen dat zij zich tijdens de opnames op haar gemak voelde. Ook heeft On the Road haar geholpen zich comfortabeler te voelen. Zo vervolgt ze: "Deze scene voelde totaal niet geforceerd aan. Het gaat hier om een natuurlijke verlenging van de reis die Marylou ondergaat".



Ook interessant
Natalie Dormer over haar beroemde naaktscène: "Waarom is er kritiek?"
Het komt wel vaker voor dat een filmster uit de kleren gaat voor een project. Sommige acteurs hebben hier geen moeite mee, anderen vinden het toch iets lastiger. Natalie Dormer heeft hier ook wat ervaring mee, maar kreeg hier...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair