Dit zijn de 13 X-Men-films gerangschikt van goed naar slecht, van 'Deadpool' tot 'Logan'

Dit zijn de 13 X-Men-films gerangschikt van goed naar slecht, van 'Deadpool' tot 'Logan'

We blikken terug op de X-Men-films van 20th Century Fox in aanloop van 'Deadpool & Wolverine'.

Deadpool & Wolverine is misschien wel de meest geanticipeerde blockbuster van deze zomer en lijkt veel personages van de X-Men-films van 20th Century Fox te bevatten. Daarom blikken we terug op de dertien films die in deze franchise zijn uitgebracht.

We rangschikken de films van goed naar slecht op basis van de Rotten Tomatoes-scores. Ben jij het eens met deze volgorde?

Logan en de samenkomst van tijdlijnen
We schreven onlangs al over Logan, de derde Wolverine-film, en nu komt de film weer aan bod aangezien het overtuigend de best beoordeelde film is in de X-Men-franchise. De zwanenzang van Hugh Jackmans Wolverine scoorde namelijk een 93% op Rotten Tomatoes. Drie procent hoger dan de nummer twee; X-Men: Days of Future Past.

Days of Future past was de enige film die zowel de oude als jonge versies van de personages bevatte, en dat resulteerde in een extreem succesvolle film. De prequel waarin we kennismaakten met de jongere versies van de X-Men, First Class, is de nummer drie op de lijst.

De eerste films en een lugubere toevoeging
Films uit de originele trilogie komen nog niet aan bod, ze maken namelijk plaats voor misschien wel de meest verrassende film van de franchise: de eerste Deadpool. De release van Deadpool bracht een grote verandering teweeg in het landschap van superheldenfilms en bewees dat 16+-films het succes van PG-13-films gewoon kan evenaren en zelfs overtreffen.


Nu komt eindelijk een van de eerste films aan bod, namelijk X2. Het staat op deze lijst op nummer vijf, maar waarschijnlijk vind je deze film bij veel fans bovenaan hun ranglijsten terug. X2 wordt gevolgd door Deadpool 2 en de allereerste X-Men staat op de zevende plaats. De films met een score hoger dan 80% komen nu ten eind.

Wolverine en matige derde delen
De laatste film op deze lijst die een 'fresh' beoordeling heeft is The Wolverine. De tweede losstaande Wolverine-film is voor velen een prima film tot het tijdens de derde akte een beetje in duigen valt.


Vanaf nu staan er alleen nog maar films met een 'rotten' score op de lijst. X-Men: The Last Stand en X-Men: Apocalypse staan op plek negen en tien. Het is grappig dat deze films zo dicht op elkaar staan, aangezien het allebei derde delen zijn van hun desbetreffende reeksen.

Slechte spin-off en dramatisch einde
We zijn nu bij de drie slechtst beoordeelde film beland. De film die nu aan bod komt is voor helemaal niemand een verrassing, namelijk X-Men Origins: Wolverine. Deze film werd om allerlei redenen afgekraakt, maar het werd gemaakt tijdens een schrijversstaking. De kans van slagen was dus al laag.


X-Men Origins wordt gevolgd door The New Mutants, een spin-off met horrorelementen die tijdens de coronapandemie uitkwam. Met een score van 22% is Dark Phoenix, de laatste X-Men-film van 20th Century Fox, veruit de slechtst beoordeelde film van de franchise.

Deadpool & Wolverine
Fans vonden het jammer dat de X-Men-franchise met Dark Phoenix ten einde kwam, aangezien Disney 20th Century Fox had gekocht. Het lijkt er echter op dat dit tijdperk een waardig afscheid gaat krijgen in het MCU middels het multiversum.


We zien in Deadpool & Wolverine namelijk onwijs veel bekende gezichten uit de oude X-Men-films terug. We weten van personages als Pyro en Sabretooth dat ze terugkeren, maar de film zit ongetwijfeld vol met cameo's. We komen er op 24 juli achter wie er allemaal in de film zitten, dan verschijnt de film namelijk in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair