Deze keiharde scifi-film is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

Deze keiharde scifi-film is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

'Logan' wordt nog altijd gezien als één van de beste superheldenfilms ooit.

Het verfilmen van een geliefd boek of graphic novel kan verschillende uitkomsten hebben; zo kun je bijvoorbeeld het succes ervaren van de Lord of the Rings- of Harry Potter-verfilmingen, maar vaak gaat het compleet mis. Geslaagde boekverfilmingen verdienen daarom meer aandacht.

Onlangs legden we al de focus op adaptaties als The Green Knight, The Killer en A Monster Calls. Vandaag zetten we speciaal voor de release van Deadpool & Wolverine de stripverfilming Logan in het zonnetje.

Verhaal
In een toekomst waarin mutanten bijna zijn uitgestorven, leidt een oudere en vermoeide Logan (Hugh Jackman) een rustig leven en verzorgt hij een zieke Charles Xavier (Patrick Stewart). Maar wanneer Laura (Dafne Keen), een gemuteerd kind dat door wetenschappers wordt achtervolgd, hem om hulp vraagt, moet hij haar in veiligheid brengen.

Logan was het eindstation voor het geliefde personage dat Jackman al sinds 2000 speelt in de X-Men en Wolverine-films. De gebeurtenissen van de film worden ook in stand gelaten, de Wolverine die Jackman in Deadpool & Wolverine speelt is een andere variant uit het multiversum.

Old Man Logan
Alle Marvel- en DC-films zijn natuurlijk gebaseerd op de strips, maar niet echt verfilmingen. Logan haalt echter zijn inspiratie uit één specifiek verhaallijn: Old Man Logan van Mark Millar en Steve McNiven.


De film leent dus veel elementen van Old Man Logan, maar is intiemer en persoonlijker met de toevoeging van Logans dochter Laura/X-23. De film wordt tot de dag van vandaag geprezen en kreeg destijds zelfs een Oscarnominatie voor best adapted screenplay.

Terugkeer
Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat Hugh Jackman weer terug is als Wolverine in de derde Deadpool-film met Ryan Reynolds. Fans waren bezorgd dat de gebeurtenissen van Logan er niet meer toe zouden doen, maar dat is zeker niet het geval.


De Wolverine in Deadpool & Wolverine is namelijk niet dezelfde versie van het personage die we al sinds 2000 volgen. We zien ook dat Laura/X-23 weer van de partij is en ze zorgt gelijk voor het meest emotionele moment in de trailer. Hoe dat allemaal precies uit gaat pakken, zien we op 24 juli wanneer de film in de bioscoop verschijnt.

NieuwsFilm

meest populair