Roland Emmerich lijkt 'Independence Day 3' definitief te begraven

Roland Emmerich lijkt 'Independence Day 3' definitief te begraven

Fans krijgen misschien nooit meer het einde van de geplande trilogie te zien...

De regisseur van Independence Day uit 1996, Roland Emmerich, heeft jarenlang aangegeven dat hij en vaste medewerker Dean Devlin plannen hadden om van het concept een heuse trilogie te maken.

Terwijl fans destijds in 2016 eindelijk Independence Day: Resurgence voorgeschoteld kregen met een overduidelijk open einde, laat Emmerich nu doorschemeren dat een derde deel erg onwaarschijnlijk lijkt.

Geen daverend succes
De filmmaker vertelde dat de overname van Fox door Disney de zaken heel wat ingewikkelder maakt, aangezien 'het huis van de muis' momenteel niet geïnteresseerd is in het voltooien van de franchise.

Omdat er een kloof van twintig jaar zat tussen het origineel en de sequel, hoeven we de hoop tot en met 2036 in ieder geval nog niet op te geven.

Naar het kleine scherm
Emmerich toonde eerder in 2021 ook al kort interesse om de plannen voor een derde deel mogelijk om te zetten in een serie, omdat de studio nu een streamingdienst heeft en op zoek is naar producten/content:

"Eigenlijk heeft 3 sneller te maken met 1, omdat we min of meer hebben geleerd dat er veel vluchtelingen zijn en dat ze op een planeet voor vluchtelingen leven. De aliens, de personages, het zijn allemaal soorten mensen in verschillende vormen, wat een geweldige film zou zijn".



NieuwsFilm

meest populair