Jeremy Allen White schittert op het grote doek in gloednieuwe biosfilm 'Fremont'

Jeremy Allen White schittert op het grote doek in gloednieuwe biosfilm 'Fremont'

Donya werkt voor een Chinese gelukskoekjesfabriek, maar voorheen was ze vertaalster voor het Amerikaanse leger en heeft moeite om haar leven weer op orde te krijgen.

De spiksplinternieuwe film Fremont van filmmaker Babak Jalali kan zomaar eens de filmverrassing van deze zomer gaan worden.

In dit romantische drama zijn de (aandoenlijke) hoofdrollen voor Golden Globe-winnaar Jeremy Allen White en nieuwkomer Anaita Wali Zada.

Synopsis
'Mensen met herinneringen schrijven het mooist' zegt Donya's baas, eigenaar van een kneuterig, Californisch familiebedrijf dat gelukskoekjes maakt. Toch wil de Afghaanse Donya niet te veel aan het verleden denken terwijl ze de ene na de andere gelukmakende boodschap in de koekjes stopt.

's Nachts ligt ze wakker, dromend over een ander leven, met nieuwe herinneringen, maar is ze verzonken in schuldgevoel naar de achterblijvers. In een poging het lot te tarten, stuurt ze een boodschap de wereld in, op zoek naar haar eigen geluk.

Heerlijk
In de trailer zien we dat dit een ingetogen, maar scherp verhaal is over menselijke connectie in betoverend zwart-wit met veel warmte en droge humor.


Fremont is vanaf 25 juli te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair