Iedereen heeft het over 'Longlegs', maar deze horrorfilm uit 2024 is nóg beter

Iedereen heeft het over 'Longlegs', maar deze horrorfilm uit 2024 is nóg beter

Als we de filmcritici op Rotten Tomatoes mogen geloven is 'Oddity' een pareltje.

Alle horrorfanaten hebben het op dit moment over Longlegs, een nieuwe griezelfilm die ijzersterk wordt onthaald. Toch vinden filmcritici een horrorfilm van dit jaar nog beter, maar deze is wel minder bekend.

Longlegs, waarin niemand minder dan Nicolas Cage in de huid kruipt van een seriemoordenaar (al liet de acteur wel weten dit nooit meer te willen doen), scoort op Rotten Tomatoes een hele mooie 86%. Er is echter altijd baas boven baas.

Oddity
De horrorfilm Oddity scoort namelijk maar liefst een 98% na 52 recensies. Toch hebben veel filmfanaten deze over het hoofd gezien. Het gaat hier om het regiedebuut van Damian McCarthy, waar hij met vlag en wimpel voor lijkt te slagen.

Ted verhuist samen met zijn vrouw Dani naar een afgelegen landhuis, maar zij wordt daar op brute wijze vermoord. Iedereen vermoedt dat een patiënt van de plaatselijke instelling voor geestelijke gezondheidszorg hier verantwoordelijk voor is, maar het spoor loopt dood.

Trailer
Een jaar na de moord krijgt Ted bezoek van Dani's blinde tweelingzus, Darcy, een zelfbenoemde helderziende en een verzamelaar van vervloekte objecten. Darcy is ervan overtuigd dat er meer aan de hand was met de moord op haar zus, en is uit op wraak. Hiervoor is ze bereid heel ver te gaan...


Oddity scoort ook op IMDb een hele mooie 7,5. Een Nederlandse releasedatum is vooralsnog niet bekend, maar hou FilmTotaal goed in de gaten voor meer nieuws wanneer deze klaarblijkelijke R rated horror-hit in ons land te zien zal zijn.

Ook interessant
Deze horrorfilms moet je in 2024 direct gaan kijken als ze uitkomen
Het genre horror: hieronder staan de drie films in die je in 2024 niet mag missen... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair