Deze altijd briljante acteur speelde al in 3 verschillende miljardenfranchises

Deze altijd briljante acteur speelde al in 3 verschillende miljardenfranchises

Djimon Hounsou speelde bijrollen in zowel het MCU en DCEU als de 'Fast & Furious'-franchise.

De afgelopen decennia heeft Djimon Hounsou betrouwbaar werk geleverd door mee te spelen in gevestigde franchises en kleurrijke bijrollen te creëren. Hij heeft een mooie carrière opgebouwd met zijn bijrollen en speelde intussen al in drie verschillende franchises die meer dan een miljard hebben opgebracht.

De eerste grote franchise waarin hij te zien was, was de Fast & Furious-reeks. Hij speelde in Furious 7 (2015) de rol van de slechterik Mose Jakande. Hij is een terrorist die een particulier militair bedrijf leidt dat zich aansluit bij Deckard Shaw (Jason Statham), een voormalige soldaat van de speciale eenheden.

Furious 7
Deze zevende film was de grootste en beste in de Fast & Furious-franchise en ook een van de duurste films ooit gemaakt. Zo bedroeg het productiebudget 250 miljoen dollar. Maar dit werd allemaal terugverdiend, want Furious 7 was een groot succes en bracht uiteindelijk 1,5 miljard dollar op.

Furious 7 werd zo de best verdienende film uit de Fast & Furious-franchise. Dit was dan ook de laatste waarin Paul Walker te zien was als Brian O'Conner nadat de acteur overleed bij een auto-ongeval.

Marvel
Naast het spelen van een slechterik in Furious 7, was Hounsou ook te zien in superheldenfilms. Zo speelde hij de rol van Korath the Pursuer in Guardians of the Galaxy (2014) en Captain Marvel (2019). Hij sprak ook de stem in van het personage in de animatieserie What If? (2021).


De eerste Guardians of the Galaxy-film was een groot succes, maar bereikte de miljard dollar niet. Het bleef steken op 773.3 miljoen dollar. Captain Marvel daarentegen bereikte wel de mijlpaal van 1 miljard dollar en bracht 1,1 miljard dollar op.

DC
Hounsou is ook een van de enige acteurs die zowel in het MCU als in de DC Extended Universe heeft gespeeld. Zo heeft hij een korte rol in Aquaman (2018) als de Fisherman King en was hij ook te zien als de tovenaar Shazam in Shazam! (2019), Black Adam (2022) en Shazam! Fury of the Gods (2023).


Van deze vier films bereikte maar één de mijlpaal van 1 miljard dollar: Aquaman. De andere drie films waren een minder succes. Shazam! kreeg wel nog positieve recensies, maar zowel Black Adam als Shazam! Fury of the Gods was een commerciële en financiële flop.

Kijken?
Hounsou heeft dus allemaal kleine bijrollen gespeeld in deze films, maar zo speelde hij al in drie verschillende franchises die meer dan een miljard dollar hebben opgebracht. Onlangs hernam hij ook zijn rol in A Quiet Place: Day One uit het tweede deel van A Quiet Place, die positief ontvangen werd.


Wil je Hounsou zien in deze films? Furious 7 kan je bekijken op SkyShowtime en Prime Video, de MCU-films Guardians of the Galaxy en Captain Marvel vind je op Disney+ en Aquaman kan je bekijken op HBO Max, net als de andere DC-films.

NieuwsFilm

meest populair