Keert Robert Downey Jr. terug voor een controversieel Marvel verhaal?

Keert Robert Downey Jr. terug voor een controversieel Marvel verhaal?

Er doet een gerucht de ronde dat hij geen superheld maar juist een schurk zal spelen.

Eerder vandaag kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Avengers 5, waar Marvel de Russo broertjes voor willen strikken. De laatste jaren gaat het namelijk iets minder met het superheldengenre, maar misschien dat ze om die reden ook dé grootste Marvel-ster zullen laten terugkeren.

Het gaat hier natuurlijk om niemand minder dan Robert Downey Jr. Jarenlang was hij het gezicht van Marvel en de belangrijkste ster van het MCU. Hij was immens populair als Tony Stark/Iron Man, maar met Avengers: Endgame werd er een punt gezet achter zijn verhaal.

Terugkeer?
Er doen nu al lange tijd diverse geruchten de ronde, zoals dat Chris Evans misschien wel nog eens terugkeert als Steve Rogers/Captain America. Hetzelfde geldt voor Downey Jr., al zou het hier niet gaan om Iron Man maar juist om Doctor Doom.

Meerdere (film)websites melden dat dit wel eens zou kunnen gebeuren, nadat Hollywood insider Jeff Sneider als eerste met dit nieuws kwam. Hij verklaarde het volgende: "Ik heb gehoord dat Robert Downey Jr. zou kunnen terugkeren als een multiverse versie van Doctor Doom".

Nog even wachten
Sneider vervolgt: "Hij zou dan te zien zijn als een 'alternate-universe' Tony Stark, die in plaats van Iron Man Doctor Doom werd. Dit klinkt vergezocht, maar als ze Downey willen laten terugkeren, lijkt dit een mogelijkheid".


Dit nieuws moet voorlopig uiteraard met een flinke korrel zout genomen worden. De vraag is natuurlijk ook of Marvel dit überhaupt zou aandurven en van de grootste superheld die zich opofferde om de wereld te redden nu om te toveren tot een schurk.

NieuwsFilm