Viggo Mortensen brandt Amazon Prime af: "Respectloos omgegaan met 'Thirtheen Lives'"

Viggo Mortensen brandt Amazon Prime af: "Respectloos omgegaan met 'Thirtheen Lives'"

Volgens de acteur hield het bedrijf zich niet aan de deal, iets dat 'Thirtheen Lives' wel verdiende.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Viggo Mortensen, die liet weten hoogstwaarschijnlijk niet opnieuw in een franchise op te duiken. Meer daarover lees je hier. Nu laat de acteur opnieuw van zich horen, maar dan wel in verband met een andere film.

Het gaat hier om Thirteen Lives van Ron Howard. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de wereldwijde reddingsactie van een Thais voetbalteam dat tijdens een onverwachte regenbui vast kwam te zitten in de Tham Luang grot.

Bioscoop
Hoewel Mortensen trots is op de film, waarin hij een van de hoofdrollen speelt, baalt hij er nog steeds van dat Amazon besloot de film niet een wereldwijde bioscooprelease te gunnen. Hij laat hier zich nu dan ook over uit.

Zo begint de acteur: "We maakten de film voor MGM, maar deze studio werd op dat moment overgenomen door Amazon. Zij beloofden Ron dat 'Thirteen Lives' in de bioscopen zou verschijnen. Het bleef echter maar bij een week in Chicago, New York, Los Angeles en Londen".

Doodzonde
Mortensen vervolgt: "Toen ging de film al meteen op streaming, iets dat ik echt heel jammer vind. Het is een hele mooie film. Ze hebben allemaal excuusjes waarom ze dit gedaan hebben, maar ik weet waarom. Het heeft allemaal met hebzucht te maken".


"Hoeveel geld hebben zij nodig? Ik vind dat Amazon de deal had moeten respecteren. Ron Howard is een geweldige filmmaker, die al zo veel topfilms heeft gemaakt. Deze brachten elke keer enorm veel op. Hij is een top gozer, en hij zal hier nooit over klagen want daar is hij te aardig voor. Ik spreek niet voor hem, maar ikzelf vind het schandalig wat Amazon heeft gedaan".

NieuwsFilm

meest populair