Na 'Lord of the Rings' was Viggo Mortensen helemaal klaar met filmreeksen

Na 'Lord of the Rings' was Viggo Mortensen helemaal klaar met filmreeksen

De geliefde acteur is van mening dat het vaak gaat om saaie of slecht geschreven personages.

Viggo Mortensen heeft heel wat moois gemaakt, maar zijn bekendste werk is zonder enige twijfel zijn rol als Aragorn in de Lord of the Rings-franchise. Toch maakte hij hierna nooit meer deel uit van een filmreeks. Hier laat hij zich nu over uit.

Mortensen wist hoge ogen te gooien met films als Eastern Promises en Captain Fantastic, maar zal voornamelijk herinnerd worden voor de legendarische trilogie van Peter Jackson. Net zoals alle andere acteurs van de reeks, had hij hierna de rollen voor het oprapen.

Carrière
Toch besloot Mortensen franchises te vermijden. De reden hiervoor? De geliefde acteur is van mening dat menig filmreeks niet echt de moeite waard is. Zo begint hij: "Er is niet echt iets dat ik niet wil doen. Ik ben gewoon altijd op zoek naar goede en interessante verhalen".

"Ik geef niet veel om het genre, het budget of wie achter de camera staat. Ik ga nooit een film maken enkel en alleen omdat er een grote naam bij betrokken is. Het verhaal gaat voor mij altijd voorop. Ook moet ik mezelf kunnen zien in het personage dat ik ga vertolken".

Geen franchises meer
Mortensen vervolgt: "Als iemand mij voor een franchise vraagt, of het nu gaat om de derde film of alweer het negende hoofdstuk, redeneer ik ook zo. Als het om een fantastisch geschreven personage gaat dat ik wil spelen, dan ben ik van de partij".


"Helaas is dit echter niet vaak het geval. In de meeste franchises zijn de personages, naar mijn mening, niet echt goed geschreven. Het is allemaal te voorspelbaar. Dus ja, ik zal niet gauw in een franchise opduiken, tenzij het om een hele interessante rol gaat of als ik echt dringend geld nodig heb..."

NieuwsFilm

meest populair