Ralph Fiennes werd gecast als 'Voldemort' dankzij deze opvallende schurkenrol

Ralph Fiennes werd gecast als 'Voldemort' dankzij deze opvallende schurkenrol

Voordat hij de kwaadaardige tovenaar speelde, was hij te zien als een krankzinnige seriemoordenaar.

Ralph Fiennes heeft heel wat fantastische rollen neergezet in zijn indrukwekkende carrière, al zullen de meeste mensen hem kennen van zijn rol als Voldemort in Harry Potter. Deze hoofdrol wist hij bemachtigen dankzij zijn ijzersterke prestatie in de volgende film.

In 2002 kwam Red Dragon uit, een prequel van The Silence of the Lambs. Hiervoor keerde Anthony Hopkins terug als Hannibal Lecter, maar ook de rest van de cast mag er zijn. Ondanks het feit dat Jodie Foster niet langer van de partij was, waren er genoeg andere topacteurs.

Cast
Zo werden belangrijke rollen ingevuld door Edward Norton, Philip Seymour Hoffman en Fiennes. Laatstgenoemde kruipt in de huid van Francis Dolarhyde, een man met een traumatisch verleden die uitgroeit tot een koelbloedige seriemoordenaar.

Zijn personage, ook wel bekend als de 'Tooth Fairy', is angstaanjagend en gelaagd, met zowel brute kracht als een kwetsbare kant. Fiennes weet deze dualiteit meesterlijk neer te zetten, wat de film extra diepgang geeft.

Schurk
Fiennes, die natuurlijk ook al een geweldige villain wist neer te zetten in Schindler's List, weet ook een huiveringwekkende prestatie te leveren als Dolarhyde. In de boeken waarop de film gebaseerd is, is Dolarhyde een boom van een vent, enorm gespierd met vele tatouages.


Hoewel Fiennes helemaal niet zo groot is, ging hij wel ver voor de rol. Zo bracht de acteur aardig wat uurtjes door in het krachthonk en moest hij maar liefst 8 uur stilzitten in de make-upkamer voor zijn reusachtige rugtatouage.

Voldemort
Deze overtuigende acteerprestatie opende de deur naar een van de meest iconische filmschurken: Voldemort. Vanaf Harry Potter and the Goblet of Fire bracht Fiennes 'The Dark Lord' tot leven, een rol die hij tot en met de laatste film in 2011 zou vertolken.


Interessant is dat beide personages, Dolarhyde en Voldemort, een tragische achtergrond delen. Dolarhyde is getekend door mishandeling in zijn jeugd, terwijl Voldemort, geboren als Tom Riddle, opgroeit in een liefdeloze omgeving.

Succes
Zijn rol in 'Red Dragon' en vervolgens als Voldemort bewijzen dat Fiennes een acteur is die zich moeiteloos kan transformeren en de duisternis van de menselijke ziel weet te vangen.

Ook interessant
Oscar-waanzin: deze acteur won het gouden beeldje voor slechts 16 minuutjes speeltijd
Een Oscar winnen is eigenlijk de grootste eer die je als filmtalent kan treffen, al vinden sommige mensen dat het er niet altijd even eerlijk aan toegaat. Zo gaat een acteur soms met het gouden beeldje naar huis, terwijl...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair