De beste film van Hugh Jackman is 'Bad Education', en de slechtste raad je echt nooit

De beste film van Hugh Jackman is 'Bad Education', en de slechtste raad je echt nooit

Jackman stapt binnenkort weer in de schoenen van Wolverine, dus blikken we terug op zijn carrière.

Een acteur als Hugh Jackman heeft eigenlijk geen introductie nodig. Hij brak in 2000 door met zijn rol als Logan/Wolverine in X-Men en heeft dat personage tot 2017 gespeeld in allerlei kaskrakers. Zijn best beoordeelde film is echter helemaal geen X-Men-film.

In aanloop van Jackmans terugkeer als Wolverine in Deadpool & Wolverine blikken we terug op de best en slechtst beoordeelde films. Dit wordt bepaald op basis van de 'Critic's score' op Rotten Tomatoes.

Movie 43
Jackmans slechtste film is de beruchte Movie 43, een komedie bestaande uit meerdere korte films. Meer dan tien verschillende regisseurs hebben zo'n korte film gemaakt, en elke bevat een aantal enorme Hollywood-sterren.

Jackman speelt naast Kate Winslet een hoofdrol in het segment The Catch. De film werd onwijs slecht ontvangen (4% op de Tomatometer) en werd door sommigen zelfs "de slechtste film ooit" genoemd.

Bad Education
Met een torenhoge 94% op Rotten Tomatoes is de komische biopic Bad Education de best beoordeelde film van Jackmans carrière. Hij speelt Frank Tassone, geliefd hoofdinspecteur van het Roslyn-schooldistrict in New York.


Frank en zijn personeel, vrienden en familieleden worden de hoofdverdachten in de ontvouwing van het grootste verduisteringsschandaal op openbare scholen in de Amerikaanse geschiedenis. Je bekijkt de film op Pathé Thuis.

Deadpool & Wolverine
Jackman keert na zeven jaar weer terug als de geliefde mutant in Deadpool & Wolverine, dé film van deze zomer. Hij speelt op basis van de schaarse informatie die we hebben over de film een versie van Wolverine die zijn wereld niet wist te redden. Het is dus niet de Wolverine die we zagen in Logan.


Wat Jackman, co-ster Ryan Reynolds en regisseur Shawn Levy verder in petto hebben met deze grootse Marvel-film, zien we op 24 juli wanneer de film in de Nederlandse bioscopen verschijnt. Het eerste half uur werd afgelopen tijd op verschillende plekken vertoond, de reacties daarop lees je hier.

NieuwsFilm

meest populair