Leonardo DiCaprio weigerde bijna een van zijn beste filmrollen vanwege deze reden

Leonardo DiCaprio weigerde bijna een van zijn beste filmrollen vanwege deze reden

De geliefde acteur had moeite met het grove taalgebruik, maar zijn collega's wisten hem te overtuigen.

Leonardo DiCaprio wordt door menig cinefiel gezien als de beste acteur die er rondloopt in Hollywood. De met een Oscar bekroonde ster wist hoge ogen te gooien in menig blockbuster, maar hij vond het niet altijd allemaal even makkelijk.

DiCaprio, o.a. bekend van pareltjes als Inception en The Departed, heeft al twee keer samengewerkt met Quentin Tarantino. Het duo wist indruk te maken met Once Upon a Time in Hollywood en Django Unchained. Toch had de acteur moeite met de laatstgenoemde film.

Rol
In de blockbuster is DiCaprio te zien als de wrede plantage-eigenaar Calvin Candie. Hij heeft behoorlijk wat zwarte slaven en geeft weinig om hun levens. De acteur zelf vond het echter lastig om dit personage te kunnen spelen. DiCaprio had vooral moeite met de taal van Candie.

Candie uit zich gedurende de hele film herhaaldelijk in racistische termen. Dit maakte DiCaprio ongemakkelijk, die zich afvroeg of het script niet aangepast zou kunnen worden. Hier had hij het ook over met zijn medespelers, Jamie Foxx en Samuel L. Jackson.

Reacties
Beide mannen steunden DiCaprio hierin. Zo zei Foxx: "Ik weet nog dat Leo op ons afkwam en zei: "Ik vind het echt lastig om dit te zeggen... Samuel moedigde hem aan door te zeggen: "Motherf*cker, maak je geen zorgen. Dit is gewoon een andere dag op het kantoor voor ons!""


"Samuel benadrukte dat de taal noodzakelijk was voor de historische nauwkeurigheid en karakterauthenticiteit. Ik was het hier mee eens. Ik zei toen tegen Leo: "Je moet het zo zien. Deze personages zijn geen vrienden. Zij zijn 'het eigendom' van Candie"."

Toch wel
Dit hielp DiCaprio om zich beter in te leven in zijn rol en deze noodzakelijke scènes toch op te nemen. Zijn beslissing om de rol uiteindelijk toch te accepteren en de uitdagingen aan te gaan, toonde zijn toewijding aan het vak.



Ook interessant
Charlize Theron heeft nog steeds spijt van deze film: "De slechtste van mijn carrière"
[b]Het komt wel vaker voor, dat een acteur een rol speelt maar hier achteraf spijt van heeft. Zo liet Charlize Theron zich bijvoorbeeld negatief uit over...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair