Jack Black krijgt bakken van kritiek voor misplaatste grap: fans keren zich tegen de ster

Jack Black krijgt bakken van kritiek voor misplaatste grap: fans keren zich tegen de ster

Zijn muziekgroep Tenacious D kwam met een bijzondere uitspraak tijdens een recent concert.

Jack Black is voornamelijk bekend als acteur, maar is ook een muzikant. Zo maakt hij deel uit van de komische rockband Tenacious D. Op dit moment is er enorm veel te doen over de muziekgroep vanwege een misplaatste grap.

Tenacious D bestaat uit Black en Kyle Gass, die nu in opspraak zijn geraakt door een misplaatste grap over voormalig president Donald Trump. Recentelijk werd Trump het slachtoffer van een moordpoging en werd hij door een kogel geraakt. Een gruwelijke gebeurtenis, maar toch een waar Tenacious D over grapte.

Concert
Tijdens een recent concert van de muziekgroep vierde Gass zijn verjaardag. Om dit te vieren verraste Black zijn vriend met een grote taart en een wens, die het volgende wenste: "Don't miss Trump next time".

Deze uitspraak leidde tot veel kritiek, omdat het de grens overschrijdt van wat als humor kan worden beschouwd en aanzet tot geweld. Ondanks de populariteit van Tenacious D heeft deze controversiële opmerking heeft kritiek opgeleverd van zowel fans als critici.

Gevolgen
Normaal gesproken zou de band vanavond optreden in Newcastle, maar dit concert is als gevolg van deze uitspraak geannuleerd. Ook zijn Blacks fans diep teleurgesteld, iets dat valt te zien aan de reacties bij de onderstaande foto.


Critici benadrukken juist weer dat grappen over moord, vooral op politieke figuren, niet acceptabel zijn en kunnen bijdragen aan een toxische en gevaarlijke omgeving. Tijdens de moordaanslag op Trump kwam een toeschouwer om het leven en werden twee anderen zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

NieuwsFilm

meest populair