Deze 'Harry Potter'-hoofdrolspeler besloot de boeken niet te lezen: "Ik heb er een goede reden voor"

Deze 'Harry Potter'-hoofdrolspeler besloot de boeken niet te lezen: "Ik heb er een goede reden voor"

Niet iedereen kon de geste van Michael Gambon appreciëren, maar zijn uitleg is logisch.

Als je de naam Harry Potter hoort, denk je meteen aan twee dingen: de wereldberoemde franchise en de zeer geliefde boekenreeks van J.K. Rowling waarop deze gebaseerd is. Grappig genoeg heeft een van de hoofrolspelers van de films geen enkel boek gelezen.

Bijna elke acteur die in de franchise opduikt heeft laten weten een grote fan te zijn van de boeken en dat dit een motivatie was om aan de films mee te doen. Niemand minder dan Michael Gambon, die vanaf de derde film te zien was als Albus Dumbledore, heeft echter geen enkele bladzijde gelezen.

De reden
Misschien dat sommige 'Potterheads' dit niet kunnen begrijpen, maar de redenering van de acteur, die vorig jaar overleed op 82-jarige leeftijd, was echter wel logisch. Tijdens een van zijn interviews liet Gambon zich erover uit.

"Nee, ik heb de boeken nooit gelezen, maar dat is in mijn ogen beter. Denk je niet dat je teleurgesteld zou zijn als je merkt hoeveel details en scènes uit de boeken ontbreken? Ik denk niet dat je de boeken hoeft te lezen, want uiteindelijk ben je bezig met de woorden van screenwriter Steve Kloves".

Vergelijking
Gambon vervolgde door te zeggen dat de boeken die verfilmd worden vaak vergeleken worden met de films, maar dat nooit iedereen volledig tevreden zal zijn.


Als gevolg hiervan besloot Gambon zich enkel en alleen te focussen op het filmscript. Dit pakte goed uit, gezien de rol die hij neerzette.

NieuwsFilm

meest populair