Marvel Studios pakt groots uit en onthult de toekomstplannen tijdens Comic-Con

Marvel Studios pakt groots uit en onthult de toekomstplannen tijdens Comic-Con

Eind juli start in San Diego het jaarlijkse Comic-Con, eindelijk weer met Marvel Studios.

De plannen van Marvel Studios zijn de afgelopen jaren flink door elkaar gegooid. Stakingen en tegenvallende films en series zorgden ervoor dat de pauzeknop werd ingedrukt en releasedatums werden geschrapt en uitgesteld. Eind deze maand komt Marvel Studios met een grootschalige update.

Van 25 tot en met 28 juli vindt Comic-Con 2024 plaats in San Diego waar Marvel Studios groots zal uitpakken. Vorig jaar was de studio niet aanwezig en in 2022 werd er een line-up gepresenteerd die slechts beperkt gehaald is.

Twee panels
Voor het eerst zal Marvel Studios twee Comic-Con panels in Hall-H houden. Dit gebeurt omdat op 25 juli Deadpool & Wolverine dan ook wereldwijd in première gaat. Kevin Feige sprak met Deadline over de twee presentaties.

"Ik denk dat iedereen weet dat we zaterdag komen voor de traditionele Hall H-panel met veel leuke dingen om naar te kijken over onze aankomende films. Maar wat mensen volgens mij niet weten, is dat we donderdag ook in Hall H zullen zijn," aldus Feige. "We gaan een leuk Deadpool-panel doen in Hall H om de première te vieren. Shawn (Levy), Hugh (Jackman), Ryan (Reynolds) en ik zullen er zijn."

Toekomstplannen
De toekomstplannen van Marvel Studios zullen ongetwijfeld interessanter zijn voor de die hard-fans van het Marvel Cinematic Universe. Want worden er opnieuw films en series uitgesteld? Welke nieuwe films (en acteurs) worden er aangekondigd en komt er een nieuwe officiële titel voor Avengers 5 die in 2026 moet verschijnen?


In 2022 werden er flink wat titels aangekondigd voor 2023 en 2024. Van de twaalf films en series haalden slechts vijf de geplande datums.

Phase 5
Tot op heden zijn van de plannen alleen de bioscoopfilms Ant-Man and the Wasp: Quantumania, Guardians of the Galaxy Vol. 3 en The Marvels en de series Secret Invasion, Loki seizoen 2 en Echo verschenen. Deze horen bij Phase 5 van het MCU.


De film Blade (november 2023), de serie Ironheart (eind 2023), de serie Agatha All Along (eind 2023/begin 2024), de film Captain America: Brave New World (mei 2024), de serie Daredevil: Born Again (voorjaar 2024) en Thunderbolts* (juli 2024) zijn op dit moment allemaal uitgesteld tot in 2025.

Phase 6
De films en series van Phase 6 zijn ook flink uitgesteld. Fantastic Four moest eigenlijk aankomende november verschijnen en staat nu gepland voor juli 2025 en de twee nieuwe Avengers-films Avengers 5: The Kang Dynasty en Avengers: Secret Wars zijn verplaatst van respectievelijk mei en november 2025 naar mei 2026 en mei 2027.

Ook interessant
Bijna 50 films en series in het Marvel Cinematic Universe
In totaal verschenen er tot op heden 47 films, (animatie)series en specials in het Marvel Cinematic Universe. Mocht je alles willen kijken, dan ben je vele dagen bezig, maar daar krijg je uiteraard... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair