'A Quiet Place: Day One' voegt zich bij de financieel succesvolste angstaanjagende films aller tijden

'A Quiet Place: Day One' voegt zich bij de financieel succesvolste angstaanjagende films aller tijden

De horrorfilm bracht 116 miljoen dollar aan de kassa's op en staat nu in top 20 horrorfilms.

Na een indrukwekkend weekend aan de Amerikaanse bioscoopkassa's is A Quiet Place: Day One opgenomen in een prestigieuze lijst. De film is toegetreden tot de top 20 van meest opgebrachte horrorfilms.

De film van Jeff Nichols en Michael Sarnoski deed de afgelopen weken goede zaken naast het nog succesvollere Inside Out 2. De prequel haalde afgelopen weekend ruim 8 miljoen dollar op, waardoor de totale opbrengst in de Verenigde Staten 116 miljoen bedraagt.

Top 20
Met deze inkomsten gaat de film voorbij Scream VI en The Grudge en belandt het op nummer 18 van de genoemde lijst. Het lijkt slechts een kwestie van tijd dat het voorbij de nummer 17, The Nun, gaat. Deze bracht namelijk slechts 1 miljoen meer op dan Day One

Bovenaan de horrorlijst staat op dit moment It. De verfilming van de Stephin King-roman schoot in 2017 naar de top van de box-office. De film staat een straatlengte voor op nummers 2 en 3, de klassiekers Jaws en The Exorcist.

Concurrentie van Longles
Ook wereldwijd doet Day One goede zaken: De film bracht al ruim 220 miljoen dollar in het laatje. De film draait sinds 26 juni in de bioscopen.


Dat de horrorfilms het nog steeds goed doen, blijkt ook wel uit het succes van Longlegs. De nieuwe film met Nicolas Cage bracht in de eerste paar dagen al 22 miljoen dollar op in de VS, dat is meer dan het dubbele van het geschatte budget.

NieuwsFilm

meest populair