Ryan Goslings opmerkelijke keuze: "Dit is misschien wel de beste film van mijn carrière"

Ryan Goslings opmerkelijke keuze: "Dit is misschien wel de beste film van mijn carrière"

De acteur vindt dat 'Lars and the Real Girl' meer aandacht verdient.

Ryan Gosling is al jarenlang een grote naam in Hollywood. Sinds zijn mega-succes Drive uit 2011 scoort hij de ene na de andere imposante rol, maar volgens de acteur zelf wordt een van zijn beste films vaak over het hoofd gezien.

Vorig jaar was de acteur nog te zien in dé zomerblockbuster van 2023, namelijk Barbie. Dit jaar wist hij juist weer hoge ogen te gooien met The Fall Guy. Toch vindt Gosling het jammer dat een van zijn betere werken wordt genegeerd.

Lof
Het gaat hier om Lars and the Real Girl van Craig Gillespie (o.a. bekend van I, Tonya). In deze film uit 2007 kruipt Gosling in de huid van de eenzame Lars, die via het internet in contact komt met Bianca. Lars is helemaal van haar weg en nodigt haar uit om zijn familie te ontmoeten.

De familie is echter verre van overtuigd. De reden hiervoor? Bianca is geen echte persoon, maar een pop. Lars ziet haar echter wel als een echte partner. Op aanraden van een hulpverlener gaat de familie mee in zijn spel en dat levert behoorlijk wat vreemde situaties op.

Ontvangst
Lars and the Real Girl kwam net enkele jaren uit voordat Gosling echt een 'Hollywood zwaargewicht' werd, waardoor de film helaas niet echt een hit werd. Toch scoort deze mooie punten, zoals een 7,3 op IMDb en een 83% op Rotten Tomatoes.


Gosling zelf heeft gedurende meerdere interviews dan ook teruggeblikt op de film, waar hij vandaag de dag nog steeds trots op is. Zo zei hij al eerder: "De film was dan misschien geen grote commerciële hit, het was een heel belangrijk verhaal".

Trots
Zo vervolgt Gosling: "Zo veel mensen namen contact met mij op om te zeggen hoeveel deze film hen geholpen had. Het is een vreemd en uniek verhaal, maar wel een waarvan ik intens genoten heb. Lars is een van de interessantste personages die ik ooit heb mogen neerzetten".



Ook interessant
Brad Pitts opmerkelijke keuze: "Dit is de beste film van mijn carrière"
Brad Pitt is al decennialang een van de geliefdste acteurs die er in Hollywood rondloopt. Hij heeft dan ook al heel wat pareltjes geleverd, maar de favoriete film van zijn carrière verdient in zijn ogen veel meer aandacht...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair