Emotionele video van Shannen Doherty waarin ze vertelt over doodgaan

Emotionele video van Shannen Doherty waarin ze vertelt over doodgaan

Actrice Shannen Doherty overleden op 53-jarige leeftijd na lange strijd tegen borstkanker.

Van het weekend overleed Shannen Doherty op 53-jarige leeftijd. Ze startte als kindsterretje in Little House on the Prairie en speelde ook in Beverly Hills 90210, Charmed en Heathers.

Shannen leed sinds 2015 aan borstkanker en ging ziekenhuis in en uit. Soms stagneerde haar situatie even, maar sinds een paar maanden wist ze dat de borstkanker uitgezaaid was naar haar brein en botten. Ze zette zich jaren in voor acceptatie van kankerpatiënten en doorbrak taboes.

Ben niet klaar
In een recent interview met People, dat onder meer door Viola Davis gedeeld werd op haar Instagram, vertelde Shannen in een emotionele video: "Ik ben niet bang voor de dood, want ik ben een goed persoon en weet wie ik zal tegenkomen. Ik wil alleen niet dood gaan. Nooit."

Ze vervolgde met: "Ik wil dat dat verouderingsproces stopt. Ik ben niet klaar met leven. Ik ben niet klaar. Ik ben niet klaar met houden van. Ik ben niet klaar met creëren. Ik ben niet klaar met dingen ten goede veranderen. Ik ben nog niet klaar. Mijn mooiste herinneringen moeten nog komen."

Nog niet afgeschreven
Shannen zei onder meer: "Mensen weten nog niet veel over kanker. Mensen denken dat het betekent dat je afgeschreven bent. Dat je niet kunt eten. Niet kunt werken. Dat je met pensioen bent en naast alles staat. Maar dat is niet waar."



Viola Davis schreef bij het bericht: "Jouw dapperheid en jouw vermogen om jouw reis te beschrijven heeft iets achtergelaten in mensen. Rust zacht. Sterkte voor degenen die van jou houden." Ze krijgt bijval van een hoop volgers.

NieuwsFilm