Shannen Doherty overleden: Actrice uit '90210' en 'Charmed' doorbrak taboe

Shannen Doherty overleden: Actrice uit '90210' en 'Charmed' doorbrak taboe

Actrice Shannen Doherty is overleden na een lange strijd tegen borstkanker, ze werd 53 jaar.

Shannen Doherty is afgelopen zaterdag overleden aan de gevolgen van een ernstige ziekte. Ze leed al jaren aan borstkanker, die intussen gevorderd was naar stadium 4. Ze vertelde acht maanden geleden dat het uitgezaaid was naar haar hersenen en botten.

Haar publicist Leslie Sloane vertelde hier aan People: "Op zaterdag 13 juli verloor ze haar jarenlange strijd tegen kanker. De toegewijde dochter, zus, tante en vriendin werd omringd door haar geliefden en haar hond Bowie. De familie vraagt om privacy zodat ze in alle rust kunnen rouwen."

Open over borstkanker
Shannen Doherty acteerde al vanaf de jaren 80 en leed sinds 2015 aan borstkanker. In 2017 was die ziekte onder controle, maar kwam weer terug in 2020. Ze vertelde destijds aan ABC dat het bitter nieuws was. Ze vond de diagnose moeilijk te accepteren en was daar open in.

Al jaren zette zij zich in voor meer begrip van de ziekte en meer steun voor kankerpatiënten. Ze deelde updates en legde haar procedures uit aan haar volgers. Ook maande ze vooral iedereen aan zich regelmatig te laten controleren. Shannen doorbrak daarmee een taboe.

Strijdbaar ten onder
Shannen raakte bekend door de series Beverly Hills 90210 en Charmed. Recenter werk van haar zijn Darkness of Man, Fortress Sniper's Eye en Bethany. Ze werd 53 jaar.



Shannen was niet op haar mondje gevallen en stond bekend als strijdbaar. Niet alleen voerde ze discussies met collega's op de filmset: Ze had een lang juridisch gevecht met haar ex-man. Ook hield ze een podcast bij, omdat ze nog zoveel te delen had. Meer volgt in de YouTube-video van Entertainment Tonight.

NieuwsFilm

meest populair