Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op de verschillende streaming- en vod-diensten die ons land rijk is.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag drie oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Black Hawk Down (2001)
Regie: Ridley Scott | Cast: Josh Hartnett, Ewan McGregor, Eric Bana, e.a. | Te zien op: Netflix
In oktober 1993 worden ruim honderd Amerikaanse elitesoldaten gedropt in Somalië om de rechterhand van een lokale krijgsheer te vangen. Deze dwarsboomt de humanitaire hulpverlening door de Verenigde Naties. Wat een simpele klus leek, loopt al snel volledig uit de hand wanneer zwaarbewapende Somaliërs het vuur openen en twee Black Hawk-helikopters neerhalen. Een bloederige veldslag volgt.



Captain America: The First Avenger (2011)
Regie: Joe Johnston | Cast: Chris Evans, Hugo Weaving, Hayley Atwell, e.a. | Te zien op: Disney+
Steve Rogers, een tengere jongeman, wordt ongeschikt verklaard voor het leger. Hij besluit vervolgens vrijwillig deel te nemen aan een experimenteel onderzoeksproject, dat hem verandert in supersoldaat Captain America. In de Tweede Wereldoorlog neemt hij het op tegen nazi's en de Red Skull, een maniak met een ongekende vernietigingszucht.



The Imitation Game (2014)
Regie: Morten Tyldum | Cast: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, e.a. | Te zien op: Videoland
Alan Turing, een briljant wiskundige, werkt tijdens de Tweede Wereldoorlog als codekraker voor de Britse inlichtingendienst. In een race tegen de klok moeten hij en zijn team de Duitse Enigma-code zien te kraken om strategische berichten van de nazi's te kunnen onderscheppen. De informatie die de Engelsen hierdoor weten te bemachtigen, blijkt van groot belang om de vijand te kunnen verslaan.



NieuwsFilm

meest populair