Deze scène in 'Harry Potter' met Emma Watson maakte cruciaal moment in 'Avengers: Endgame' mogelijk

Deze scène in 'Harry Potter' met Emma Watson maakte cruciaal moment in 'Avengers: Endgame' mogelijk

De scenaristen van de laatste twee 'Avengers'-films uiten hun liefde voor de tovenaarsreeks.

Avengers: Endgame was de finale van de Infinity Saga, een reeks van in totaal 22 films in het Marvel Cinematic Universe, en één van de meest succesvolle films aller tijden.

Het zou je dan ook misschien verbazen dat een cruciaal element uit de film inspiratie haalde uit een onverwachte hoek. Volgens scenaristen Christopher Markus en Stephen McFeely putten zij namelijk uit hun liefde voor Harry Potter and the Prisoner of Azkaban.

Tijdreizen
"Ik hou wel van die derde Harry Potter-film," aldus McFeely. Hij haakt met name in op de tijdreissequentie, waarin Emma Watson en Daniel Radcliffe eerdere momenten uit de film opnieuw bezoeken.

"[We zien] een steen een vaas breken," gaat McFeely verder. "Je weet niet waarom, maar (...) het haalt je er niet uit. En als je dan terugkomt en je je realiseert dat ze de steen naar zichzelf hadden gegooid, dan vind ik dat geweldig."

Avengers: Endgame
McFeely verklaart dat hij en Markus juist die ideeën hebben overgebracht naar Endgame. Daarin reizen de Avengers terug in de tijd om het universum te redden en doen ze vele bekende momenten aan uit eerdere Marvel-films.



NieuwsFilm

meest populair