Jim Carrey had bijna een bijrol in een Marvel-film die 1,1 miljard dollar opbracht

Jim Carrey had bijna een bijrol in een Marvel-film die 1,1 miljard dollar opbracht

'Captain Marvel' bevatte bijna een scène met Jim Carreys The Mask.

Jim Carrey staat vooral bekend om zijn komische timing en zijn talent voor bijzondere gezichtsuitdrukkingen. Het is bijzonder te bedenken dat een van zijn meest iconische personages bijna deel uitmaakte van het Marvel Cinematic Universe.

Captain Marvel (2019) was, ondanks gemengde reacties, een succes aan de kassa's met een opbrengst van meer dan een miljard. Om de jaren '90 sfeer uit de film nog duidelijker te maken, bevatte de film bijna Jim Carreys The Mask.

De scène
In de film stort Captain Marvel (Brie Larson) neer op aarde in Blockbuster-videotheek in 1995. In een schrikreactie schiet ze een levensgroot kartonnen True Lies-bord met Arnold Schwarzenegger neer.

In een interview vertelt co-regisseur Anna Boden dat de heldin eigenlijk op een bord met de beeltenis van The Mask wilde schieten. Het idee was dat ze denkt dat het een Skrull is, vanwege het groene hoofd. Maar het idee werd niet goedgekeurd.

Jim Carrey stopt?
De kans dat Jim Carrey nog zou kunnen toetreden tot de MCU lijkt helaas kleiner dan ooit. De acteur heeft twee jaar geleden aangegeven dat hij genoeg had van het acteren en zich op andere zaken wil richten.


Toch heeft hij de deur nog wel op een kier gehouden voor bijzondere rollen naar zijn smaak. zo zal hij eind van het jaar ook weer te zien zijn Dr. Robotnik in Sonic the Hedgehog 3

NieuwsFilm

meest populair