Oud 'Twilight'-debat laait spontaan weer op: "Ben je voor team Edward of team Jacob?"

Oud 'Twilight'-debat laait spontaan weer op: "Ben je voor team Edward of team Jacob?"

"Goedemorgen," schrijft Hideo Kojimo, toen nog onwetend wat zijn tweet veroorzaakt.

Game-ontwerper Hideo Kojima, bekend van de videogame-franchises als Metal Gear Solid en Death Stranding, heeft een oud debat doen oplaaien na een post op X.

Kojima's X-post met een foto en het simpele bijschrift: "Goedemorgen" werd 1,6 miljoen keer bekeken en blies het stof van één de meest verhitte fandebatten van begin jaren 2010.

De controversiële vraag
ojima deelde, geheel onwetend van wat hij zou veroorzaken, een foto van een afspeelscherm met daarop Robert Pattinson's Never Think' van de soundtrack van Twilight.

Fans sprongen als een 'Spider Monkey' regelrecht naar de reacties en vroegen de meest controversiële vraag die gevraagd kan worden over de franchise.

Tijd om te kiezen
"Ben je voor team Edward of team Jacob?" Zowel Edward (Pattinson) en Jacob (Taylor Lautner) hebben goede kwaliteiten, slechte meme-waardige quotes en bloedrode vlaggen; de keuze is dus niet zo makkelijk.



Mocht je de Twilight-franchise niet kennen: De franchise bestaat uit vijf films en is gebaseerd op een tienerboekenreeks van Stephenie Meyer.

Een liefdesdriehoek
Vanaf de eerste film volg je Bella (Kristen Stewart) die naar Forks, Washington verhuist en daar vampier Edward en weerwolf Jacob ontmoet. Bella krijgt een relatie met Edward, maar Jacob heeft duidelijk gevoelens voor zijn "loca".

NieuwsFilm

meest populair